Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Uber: Παραβιάστηκαν λογαριασμοί χρηστών και υπέρ-χρεώθηκαν...

Ακόμα ένα αγκάθι έρχεται να προστεθεί στην πλάτη της Uber. Πολλοί χρήστες ανέφεραν στο Twitter το ενδεχόμενο hacking της εταιρείας και των λογαριασμών των χρηστών της, καθώς και κατάχρηση των στοιχείων των πιστωτικών καρτών που είναι αποθηκευμένες στην εφαρμογή από τους χρήστες.

Πολλοί αναφέρουν στο Twitter ότι έχουν υπέρ-χρεωθεί οι λογαριασμοί τους, το οποίο σημαίνει ότι οι hackers χρησιμοποίησαν τους λογαριασμούς των θυμάτων για υπηρεσίες που δεν έχουν σχέση με τους χρήστες.

Ένας χρήστης ανέφερε ότι στο λογαριασμό του φαίνεται ένα ρώσικο όνομα και ότι χρεώθηκε η κάρτα του, ενώ ένας άλλος χρήστης ανέφερε ότι ο λογαριασμός της αδερφής του είχε υπέρ-χρεωθεί χωρίς λόγο. 

Ένας τρίτος χρήστης προσπάθησε να σβήσει τον λογαριασμό έπειτα από υπερχρέωση και η εφαρμογή τον ενημέρωσε ότι πρέπει πρώτα να εξοφλήσει το ποσό που... χρωστάει. Αναφορές υπάρχουν από όλα τα μέρη του κόσμου.

Η Uber απάντησε ότι δεν έχουν παραβιαστεί οι servers της εταιρείας και έχουν επηρεαστεί μεμονωμένοι χρήστες. Αυτό που επισημαίνει είναι να μη χρησιμοποιείτε το ίδιο password για όλα τα sites και τους λογαριασμούς σας, καθώς πιθανότατα έτσι να απέκτησαν πρόσβαση οι δράστες. Αν εντοπίσετε κάποια περίεργη δραστηριότητα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης είτε μέσω της εφαρμογής, είτε μέσω του help.uber.com. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου