Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ: Απαγορεύση εισόδου συνδικαλιστών σε χώρους των ΜΜΜ

Την απαγόρευση εισόδου συνδικαλιστών σε χώρους των αστικών συγκοινωνιών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ τονίζοντας, ότι η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«H συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, με τη νέα συμφωνία - μνημόνιο, ανάμεσα στα πολλά αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα συμφώνησε να φέρει προς ψήφιση νέο συνδικαλιστικό νόμο για να βάλει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Είναι πάγιο αίτημα των εργοδοτών, προκειμένου να ξεμπερδέψουν με τα σωματεία, την οργάνωση της εργατικής τάξης.

Ήδη στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών τα τελευταία χρόνια και κυρίως όπου η φύλαξη έχει δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες προσπαθούν μέσω του ελέγχου να απαγορεύσουν την είσοδο σε συνδικαλιστές ακόμα και από σωματεία του ΟΑΣΑ δηλαδή ΟΣΥ - ΣΤΑΣΥ και το αντίθετο. Δίνουν εντολή στους εργαζόμενους στις πύλες να μην μπαίνει κανείς χωρίς την έγκριση της διοίκησης.

Ως Γραμματεία του ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:
  • Οι χώροι των ΜΜΜ είναι χώροι των εργαζομένων και των εκλεγμένων από αυτούς, μελών διοικητικών συμβουλίων των σωματείων.
  • Δεν θα ζητήσουμε την άδεια καμίας διοίκησης για να βρεθούμε με τα μέλη των σωματείων μας, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα.
  • Η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και δεν πρόκειται να τους το παραδώσουμε.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση στα σωματεία τους σε αγωνιστική κατεύθυνση πάλης και ανυπακοής, για να μπει φρένο στον κατήφορο της κατάργησης των δικαιωμάτων μας, να αντεπιτεθούμε για την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης, να προτάξουμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου