Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ: Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, στις 17/5/2017 με στάσεις εργασίας

Πειραιάς, 15/5/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 ΑΠΕΡΓΙΑ
Τετάρτη 17 Μαΐου 2017
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής
των απεργών στις συγκεντρώσεις
εργαζόμαστε από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 16.00
Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλ. Κλαυθμώνος
  Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
  Μια νέα αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων, την παράδοση σε ξένα συμφέροντα και των τελευταίων δημόσιων υπηρεσιών και την πλήρη καταστροφή του κοινωνικού κράτους.
  Μια επίθεση, που έρχεται μετά τη νέα συμφωνία, φέρνοντας μια καινούργια φοροεπιδρομή, που θα μειώσει και άλλο τις αποδοχές μας και με μεγαλύτερα θύματα τους απόμαχους της εργασίας, τους πατεράδες και τις μανάδες μας, στους οποίους παράλληλα με τους νέους φόρους περικόπτονται οι συντάξεις, που γίνονται πλέον βοηθήματα…
  Η συμφωνία βάζει στο στόχαστρο και τον κρίσιμο χώρο των συγκοινωνιών. Τα μέτρα που προωθούνται στο χώρο μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που εφαρμόζονται απαρέγκλιτα εδώ και 6 χρόνια, και στοχεύουν σε ένα κράτος- επόπτη των αρμοδιοτήτων, που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει προσωπικό, κυρίως με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  Η νέα συμφωνία είτε αποκαλείται 4ο Μνημόνιο είτε αλλιώς:
→ Δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.
→ Ξεπουλάει δημόσιες επιχειρήσεις, κρίσιμες υπηρεσίες κι οργανισμούς.
→ Περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
  Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, η μερική απασχόληση και η μαύρη, η εκ περιτροπής εργασία έχουν εκτιναχθεί στο ζενίθ, με τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο ναδίρ, ενώ διευρύνονται τα προνόμια κι η φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου.
  Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
  Είναι ξεκάθαρο πια ότι τα αποτελέσματα αυτής της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας είναι η φτωχοποίηση της κοινωνίας, με συγκέντρωση του πλούτου στο μεγάλο κεφάλαιο και η εξασφάλιση σταθερού οφέλους για τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας.
  Είναι φανερό πια ότι οι περίφημες «μεταρρυθμίσεις» των «θεσμών» δεν είναι παρά η διαμεσολάβηση αιτημάτων ισχυρών πολυεθνικών, ντόπιων και ξένων κεφαλαιούχων ή τραπεζών, για την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κερδών τους, μέσα από την ισοπέδωση του μικρομεσαίου και την οριστική διαμόρφωση της κοινωνίας των δύο ταχυτήτων.
  Θα τους επιτρέψουμε να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους; Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσουμε όλοι.
  Εδώ δεν χωράει κανένας «ρεαλισμός», καμία άλλη θυσία για μια ανύπαρκτη «σωτηρία», που οδηγεί στην ανακύκλωση των πολιτικών λιτότητας με διαρκή νέα μέτρα.
  Οι εγκωμιαστικές δηλώσεις του Σόϊμπλε, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και διαφόρων άλλων «εταίρων» στην αφαίμαξη του λαού δεν πρέπει να παραπλανούν κανένα. Δεν έχουν καμία διαφορά από τον δολοφόνο που στέλνει συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του θύματός του.
  Και το θύμα αυτής της οικονομικής δολοφονίας, που μας έχουν επιβάλει εδώ και μια εξαετία, είναι ο ελληνικός λαός.
  Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
  Από πολύ νωρίς είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν τρέφουμε αυταπάτες με τις κυβερνητικές αλλαγές. Το ζητούμενο είναι η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.
  Αυτοί δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε! Και ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της αντίστασης, του αγώνα και της πάλης, του ενωτικού αγώνα, χωρίς απολυτότητες, περιχαρακώσεις και διαχωρισμούς.
  Όλοι παίρνουμε μέρος, στηρίζουμε, συμμετέχουμε στη Γενική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 με στάσεις εργασίας από έναρξη έως 9:00 και 16:00 έως λήξη.
Συγκέντρωση, στις 11 το πρωί στην πλ. Κλαυθμώνος.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Ρενιέρης         Π. Κοντoγιάννης

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου