Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Η διοίκηση των ΟΣΥ δεσμεύτηκε να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα των καθαριστριών

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απλήρωτες και απολυμένες καθαρίστριες των αστικών λεωφορείων των ΟΣΥ, συζήτησε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με την πρόεδρο του ΔΣ των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), Ζωή Γεωργίου, τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΟΣΥ, Γεώργιο Αναγνωστόπουλο και τον διευθυντή Προμηθειών, Γιάννη Κολλιάτο, υπεύθυνο για την παρακολούθηση των εργολαβικών συμβάσεων.

Ο κ. Λαφαζάνης, συνοδευόταν από εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Καθαριότητα και το μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Αποστόλη Κασιμέρη. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε «τη βαρβαρότητα του εργολάβου, ο οποίος έχει αφήσει απλήρωτες για 7 μήνες τις καθαρίστριες, οι οποίες τώρα βρίσκονται απολυμένες στον δρόμο και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εδώ και τρεις μήνες». 

Παράλληλα, τόνισε την ευθύνη των διοικήσεων του ΟΣΥ, αλλά και της κυβέρνησης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο καθεστώς εργολαβιών και την αδυναμία ελέγχου τους, γενικώς και ειδικώς. 

Ο κ. Λαφαζάνης και οι συνδικαλιστές του χώρου ζήτησαν από τις ΟΣΥ να αναλάβουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες και ζήτησαν, επίσης, να προσληφθούν κατά προτεραιότητα οι απολυμένες καθαρίστριες για την αναγκαία κάλυψη των θέσεων εργασίας στον καθαρισμό, αφού οι περισσότερες δουλεύουν ανελλιπώς μέχρι και 23 χρόνια στον καθαρισμό των λεωφορείων. 

Η διοίκηση των ΟΣΥ δεσμεύτηκε να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα των καθαριστριών με βάση τα βεβαιωμένα δεδομένα που προκύπτουν από τα έγγραφα παρουσίας τους στα αμαξοστάσια, όπως δεσμεύτηκε πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προσληφθούν κατά προτεραιότητα οι απολυμένες καθαρίστριες στις επικείμενες προσλήψεις για την κάλυψη των θέσεων καθαρισμού στις ΟΣΥ. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου