Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

"Φουντώνει" η κόντρα Καμίνη - Τόσκα για τα καμένα τρόλλεϋ και τους "μπαχαλάκηδες"

Στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη απάντησε εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για τις νέες του κατηγορίες προς τον υπουργό, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στα τρόλλεϋ και τα συνεχή επεισόδια στα Εξάρχεια. 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, είπε ότι δεν μπορούν να μπουν διοικητικά όρια στην ανομία και θυσιάζεται μια ιστορική συνοικία όπως είναι τα Εξάρχεια, επειδή κάποιοι δηλώνουν αδύναμοι στην καταστροφική μανία...

Από την πλευρά του, ο κ. Τόσκας μέσω δύο συνεντέυξεων του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στο ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο FM" αντίστοιχα, απάντησε μεταξύ άλλων: 

"Είναι ανοιχτή η πόρτα μου και δεν έχω αποκλείσει τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας. Είναι ανοιχτή η πόρτα φυσικά στον κύριο Δήμαρχο και σε κάθε Δήμαρχο. Κανένας Δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα δεν έχει παραπονεθεί. Απορώ! 

Ο κύριος Καμίνης ίσως έχει άλλες επιδιώξεις, πολιτικές φιλοδοξίες, δεν με ενδιαφέρουν. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή, αλλά στην εκστρατεία συκοφάντησης θα τον αφήσω μόνο του". 

"Ο κύριος Καμίνης πράγματι ζητάει για πρώτη φορά την παραίτηση Υπουργού γιατί επί 6 χρόνια που είναι δήμαρχος, καιγόταν η Αθήνα και δεν είχε ανοίξει το στόμα του και έξω από κάθε θεσμικό πλαίσιο, ζητάει την παραίτηση του Υπουργού. 

Εγώ δεν ζήτησα για παράδειγμα, την παραίτηση του κυρίου Δημάρχου για το χάλι της Αθήνας, για τα σκουπίδια και ούτε για το χάλι της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά δε ξέρω ποιο είναι αυτό το συκοφαντικό ντελίριο του Δημάρχου που γυρίζει από σταθμό σε σταθμό και κατηγορεί. 

Παρουσιάζει το άσπρο μαύρο, λέει ότι υπάρχει έξαρση ναρκωτικών. Είναι διαστρέβλωση των αριθμών αυτό που λέει. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε την εξάρθρωση τεράστιου κυκλώματος με 70 συλλήψεις μέσα στην Αθήνα, διακινητών ναρκωτικών. 

Ο ίδιος δεν κάνει τίποτα για τους χρήστες ναρκωτικών, αν και είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει ειδικό κτίριο που θα είχε τελειώσει τον περασμένο Σεπτέμβρη. Δεν κάνει τίποτα για τους ανθρώπους που είναι εγκαταλελειμμένοι, τους άστεγους στις γωνιές της Αθήνας και έρχεται, ίσως από την πίεση κάποιων συμβούλων του, κάτω από τους οποίους άγεται και φέρεται ή κάποιων επιδιώξεων του". 

"Πραγματικά, (οι κουκουλοφόροι) αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν την περιοχή. Δεν θα μείνει έτσι αυτή η κατάσταση. Μην νομίζετε ότι εμείς είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά το να παίρνει κάποιος μαζί του τα κανάλια, δεν ξέρουμε πόσο καλά μπορούν οι κάμερες να δείξουν ένα μεμονωμένο περιστατικό, να το απομονώσουν και να το γενικεύσουν. 

Πλην όμως πρέπει να δούμε την γενικότερη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή η αστυνομία και δεν πρέπει να είμαστε άδικοι σε αυτούς τους ανθρώπους, είναι στις αγορές της Αθήνας της Θεσσαλονίκης σε όλες τις πόλεις για να προστατεύει τους ανθρώπους που γυρίζουν και ψωνίζουν αυτές τις μέρες για να μην γίνονται κλεψιές και έχουν μειωθεί πάρα πολύ αυτά τα φαινόμενα. 

Οι ληστείες οι μεγάλες, πού είναι οι ληστείες που γίνονταν τον προηγούμενο καιρό; Που ήταν ο κύριος Καμίνης όταν ληστεύονταν η μία τράπεζα μετά την άλλη στο κέντρο της Αθήνας και τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα; 

Εγώ δεν λέω ότι μηδενίστηκαν τα προβλήματα, προσπαθούμε κάθε μέρα και είναι άδικο να λέει καλή αστυνομία κακός Υπουργός. Η αστυνομία παίρνει κατευθύνσεις από τον Υπουργό και ειδικά εγώ μπαίνω και σε επιχειρησιακά θέματα είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι". 

ΠΗΓΗ: thepressroom.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου