Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Κοινές δράσεις από τους εργαζομένους στον κλάδο έλξης σε σιδηρόδρομο και μέσα σταθερής τροχιάς

Συνάντηση των σωματείων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στον κλάδο έλξης (Μηχανοδηγοί ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ηλεκτροδηγοί ΣΤΑ.ΣΥ - ΤΡΑΜ) πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα του κλάδου και αποφασίστηκε ο περαιτέρω συντονισμός κοινών δράσεων για την ανάδειξη και επίλυση τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «δηλώνουμε ομόφωνα την αντίθεση μας:
  • Με την εν εξελίξει ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,
  • Με την ένταξη στο Υπερταμείο της ΣΤΑ.ΣΥ που έχει σαν τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση της,
  • Με τις επικείμενες αλλαγές στα εργασιακά (ομαδικές απολύσεις, ΣΣΕ )και στον συνδικαλιστικό Νόμο.
Δηλώνουμε ότι θα εργαστούμε από κοινού για την ανατροπή των αντασφαλιστικών ρυθμίσεων που επέφεραν οι μνημονιακές πολιτικές στον κλάδο μας, αλλά και για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των μηχανοδηγών - Ηλεκτροδηγών, έχοντας ως στόχο την θέσπιση Εθνικής Νομοθεσίας για το ζήτημα αυτό.

Στόχος μας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του επιβατικού κοινού, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο ζήτημα της ασφάλειας της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων του, υπηρεσίες που έχουν υποβαθμιστεί, τόσο λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στον κλάδο μας, όσο και λόγω και των εκπτώσεων σε ζητήματα ασφαλείας σιδηροδρόμου εξαιτίας των εφαρμοζόμενων μνημονικών πολιτικών.

Το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε από κοινού - συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς για να αναδείξουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργία της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου ενάντια στις πολιτικές που θέλουν την φτωχοποίηση και περαιτέρω εξαθλίωση μας». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου