Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Λαμία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή, για τον 22χρονο ρομά που χτύπησε οδηγό αστικού λεωφορείου

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή, χωρίς ελαφρυντικά, καταδικάστηκε ο 22χρονος ρομά που γρονθοκόπησε τον οδηγό και πέταξε πέτρες σε λεωφορεία.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νεαρός είχε αρνηθεί να πληρώσει εισιτήριο. Τον περασμένο Αύγουστο είχε τσακωθεί με άλλο οδηγό και τότε μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο πέταξε πέτρα, η οποία έσπασε το παράθυρο και τραυμάτισε επιβάτη.

Το μεσημέρι της Τετάρτης γρονθοκόπησε άλλο οδηγό του είπε ότι πρέπει να βγάλει καινούργιο εισιτήριο, γιατί αυτό που είχε ήταν "χρησιμοποιημένο", ενώ την ίδια ήμερα λίγες ώρες αργότερα πετροβόλησε άλλο διερχόμενο αστικό.

Το ίδιο βράδυ συνελήφθη στην Ανθήλη από αστυνομικούς του Α.Τ. Λαμίας και το πρωί της Πέμπτης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Δείτε τι δήλωσε στο LamiaReport o δικηγόρος του οδηγού και του ιδιοκτήτη του αστικού, που υπέστη ζημιές, κ. Βασίλης Παπιώτης.

«To Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας καταδίκασε τον κατηγορούμενο για τις πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ,της παράνομης βίας και της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας πράγματος που χρησιμεύει για το κοινό όφελος σε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή χωρίς ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου. 

Πρόκειται για μία δίκαιη απόφαση η οποία σε κάθε περίπτωση αποθαρρύνει επίδοξους δράστες από παρόμοιες ποινικές παραβατικές συμπεριφορές εναντίον εργαζόμενων προσώπων και ενισχύει την ασφάλεια της μεταφοράς των επιβατών καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία τονίστηκε ιδιαίτερα ο κίνδυνος που θα μπορούσε να προκύψει για το επιβατικό κοινό από τις πράξεις του κατηγορουμένου.» 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου