Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Εικονολήπτης καταγγέλλει ρατσιστική συμπεριφορά από αστυνομικό - Σε σταθμό του μετρό

Μια απίστευτη καταγγελία κάνει εικονολήπτης ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού με κινητικό πρόβλημα, ο οποίος υποστηρίζει ότι αστυνομικός του Α.Τ. Αγίου Δημητρίου τον πλησίασε, στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ και του είπε ότι με το τικ που έχει τρομάζει τον κόσμο και να μην κυκλοφορεί στο δρόμο!

Ο Μανώλης Τρίκας, επαγγελματίας εικονολήπτης και μέλος της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), δήλωσε στο iefimerida ότι θα υποβάλλει εναντίον του αστυνομικού μήνυση και θα ζητήσει την απόταξη του. 

Όπως καταγγέλλει, ο αστυνομικός του είπε επί λέξη: «Τρομοκρατείς τους επιβάτες, θα έπρεπε να ντρέπεσαι που κυκλοφορείς στο δρόμο, να κάτσεις σπίτι σου»

Ο εικονολήπτης, του εξήγησε ότι αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα και ο αστυνομικός -σύμφωνα πάντα με την καταγγελία- συνέχισε να του μιλάει προσβλητικά και με ρατσιστικό τρόπο και του ζήτησε να τον ακολουθήσει.

«Κράτησα τον αριθμό του. Θα υποβάλλω μήνυση εναντίον του και θα ζητήσω να αποταχθεί από το Σώμα της Αστυνομίας. Θεωρώ ότι είναι επικίνδυνος», δήλωσε στο iefimerida ο κ. Τρίκας και πρόσθεσε: «Μια τέτοια επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε ένα άλλο άτομο με χαμηλή αυτοπεποίθηση θα μπορούσε να έχει ακόμη και τραγικές συνέπειες».

«Τρομοκρατείς τους επιβάτες» 
Ο Μανώλης Τρίκας περιέγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τι ακριβώς συνέβη στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αγίου Δημητρίου, προκαλώντας την οργή πολλών χρηστών του διαδικτύου:

«Σήμερα στο σταθμό του Αγ. Δημητρίου στις 13:30 με πλησίασε ένας αστυνομικός σε απόσταση αναπνοής και με διάλεκτο πεζοδρομίου με ρώτησε γιατί κάνω ΤΙΚ. 

Του απάντησα ότι "έχω κινητικό πρόβλημα" και αυτός μου είπε ότι "μου είναι αδιάφορο", τρομοκρατείς τους επιβάτες». Η απάντηση μου ήταν "Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό" Εκείνος μου απάντησε ότι «θα έπρεπε να ντρέπεσαι που κυκλοφορείς στο δρόμο, να κάτσεις σπίτι σου».

Τον ρώτησα "μήπως θα έπρεπε να αυτοκτονήσω από την ντροπή μου;" Η απάντηση του ήταν "αυτό πρέπει να το τακτοποιήσεις εσύ". Στη συνέχεια του είπα "πρέπει να ξέρετε ότι με προσβάλλεται και ο τρόπος σας δεν αρμόζει στη στολή που φοράτε". Απάντησε: "Εσύ προσβάλλεις τον κόσμο δίπλα σου με αυτά που κάνεις. Τι είναι αυτό που λες ότι έχεις ρε, ΕΓΩ δε το ξέρω".

Του είπα την πάθηση και μου είπε "δε μου λέει τίποτα, τι είναι αυτό;" Τον ρώτησα , "έχετε ιατρικές γνώσεις;". Η απάντηση του ήταν να βγω από το σταθμό. Ζήτησα τα στοιχεία του και αυτός μου είπε ότι θέλει τα δικά μου και ότι δεν είναι υποχρεωμένος να μου δώσει κανένα στοιχείο, "αν θες βρες τα από το Τμήμα και διάταξε να τον ακολουθήσω».

«Είμαι αστυνομικός και μιλάω όπως θέλω»!
Ο Μανώλης Τρίκας υποστηρίζει ότι στη συνέχεια ο αστυνομικός τον οδήγησε σε ένα δωμάτιο και του είπε: «Πέρνα μέσα ρε»!

«Εγώ πήγα ακριβώς δίπλα και ζήτησα από την επόπτρια του σταθμού να έρθει μαζί μας. Αυτός με έντονη φωνή είπε: «Άστην αυτήν και έλα να τα πούμε οι δυο μας". Η απάντηση μου ήταν: "δεν έχω να πω τίποτα χωρίς μάρτυρα".

Η επόπτρια του σταθμού ήρθε μαζί και αυτός άρχισε να λέει παραμύθια εξήγησα στην επόπτρια τι έγινε και αυτός άρχισε να μιλάει προσβλητικά. Tου ζήτησα να μου μιλάει στον πληθυντικό και μου απάντησε: "Είμαι αστυνομικός και μιλάω όπως θέλω, άμα θέλεις να μου κάνεις αναφορά".

Μου ζήτησε τα στοιχεία μου και του έδωσα την ταυτότητα. Του ζήτησα τα δικά του και μου είπε να πάω στο τμήμα. Όταν όμως είδε πως έγραψα τον αριθμό του στο κινητό μου ..704830.... τότε μου είπε "έλα να σου τα δώσω δε χρειάζεται να κοιτάς τον αριθμό και πήγαινε στο διοικητή και πες του ότι θέλεις.

Του είπα ότι θα πάω στη ΓΑΔΑ. Η συμπεριφορά του ήταν επιθετική, βγήκε έξω πρώτος και με περίμενε στη σκάλα. Εγώ έφυγα από την άλλη πλευρά, πήγε να με ακολουθήσει και σταμάτησε. Μέχρι να έρθει το τραίνο είχε κάτσει από επάνω και με κοίταζε επίμονα».

Το iefimerida επικοινώνησε με την αξιωματικό υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Δημητρίου, η οποία είπε απλά ότι δεν μπορεί να κάνει κανένα σχόλιο, ενώ πηγές από το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ επισημαίνουν στο iefimerida ότι το συμβάν δεν αφορά την εταιρεία αφού δεν εμπλέκεται κανένας υπάλληλος της και ότι απλά συνέβη μέσα στο χώρο του ΜΕΤΡΟ.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου