Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

«Την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν την απαξιώνουν οι μηχανοδηγοί, αλλά αυτοί που δεν προσλαμβάνουν μηχανοδηγούς»

«Την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν την απαξιώνουν οι μηχανοδηγοί, αλλά αυτοί που δεν προσλαμβάνουν μηχανοδηγούς», επισημαίνει -σε συνέντευξη στο metaforespress.gr- o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.), Κώστας Γενιδούνιας.

Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, ο οποίος διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού και των εμπορικών πελατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι «ταλαιπωρούνται, χωρίς τη δική μας υπαιτιότητα».

Ο κ. Γενιδούνιας επιρρίπτει ευθύνες στους αρμόδιους φορείς για την «κωλυσιεργία» στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σχολιάζοντας ότι οι μηχανοδηγοί στηρίξανε και στηρίζουν την εταιρεία και την ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, σε υγιείς όμως βάσεις: ομαλές εργασιακές σχέσεις, εργασιακή ειρήνη και αξιοπρεπείς μισθοί.

Στο σημείο αυτό, παραθέτει στοιχεία περί 190 κενών οργανικών θέσεων μηχανοδηγών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπενθυμίζοντας ότι οι σιδηροδρομικοί είναι ενταγμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο, έχοντας υποστεί, από το 2010, μειώσεις μισθών κατά 65%.

Δείτε όλη την συνέντευξη ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου