Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Έμποροι εναντίον εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Την έντονη αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών προκαλούν οι εξαγγελθείσες στάσεις εργασίας στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος σημειώνει πως σε μια περίοδο που η Ελληνική κοινωνία στο σύνολο της καταβάλλει θυσίες για την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας, σε μια περίοδο που χιλιάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα έχουν κλείσει και οι εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στην ανεργία και την απόγνωση, σε μια περίοδο που οι εμπορικές επιχειρήσεις που έχουν απομείνει ενεργές δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης και διατήρησης των θέσεων εργασίας, είναι ανώφελο να προστεθεί ένα επιπλέον πρόβλημα, που αφορά την μετακίνηση του επιβατικού κοινού, από και προς την Αθήνα.

Η επιλογή του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος που συμπίπτει με την έναρξη της Τουριστικής περιόδου, θα δυσκολέψει τις μετακινήσεις Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. 

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Κογιουμτσής σε δήλωσή απευθύνεται «στους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς σεβόμενος την όποια δίκαιη διεκδίκησή τους και ζητώ αφού συνυπολογίσουν τα ανωτέρω και αναλογισθούν ποιους πραγματικά βλάπτουν οι εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις τους, να επανεξετάσουν την στάση τους. 

Καλούμε επίσης την Πολιτεία σε ειλικρινή διάλογο με τους εργαζόμενους των μέσων σταθερής τροχιάς, με σκοπό την εξεύρεση μιας έντιμης και βιώσιμης λύσης προς όφελος των επιβατών, των εργαζομένων, των επιχειρηματιών και της κοινωνίας γενικότερα». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου