Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Χ80 Πειραιάς - Ακρόπολη - Σύνταγμα


Την επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Χ80 «Πειραιάς - Ακρόπολη - Σύνταγμα EXPRESS» αποφάσισαν στις 26.4.2016 οι Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ).

Μέσω της γραμμής Χ80, το εγχώριο επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί γρήγορα σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν ορισμένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης μας.

Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 από την Τρίτη 10 Μαίου, θα πραγματοποιεί δρομολόγια, συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας.

Η γραμμή καλύπτει, κυκλικά, σε 80 λεπτά, απόσταση 26,5 χιλιομέτρων, δηλαδή σε περίπου 40 λεπτά ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα.

Αποτελείται συνολικά από 16 στάσεις και αναδεικνύει σημεία του Πειραιά και της Αθήνας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, το Πλανητάριο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Στη λεωφορειακή γραμμή Χ80 ισχύουν το ημερήσιο εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών αξίας 4,5 ευρώ, καθώς και το τριήμερο τουριστικό εισιτήριο αξίας 22 ευρώ, τα οποία είναι διαθέσιμα και μέσω κινητού τηλεφώνου, μέσω της εφαρμογής «TfA tickets» των ΣΑ (mobile ticketing).

Η λεωφορειακή γραμμή θα έχει ξεχωριστούς στύλους στάσεων, ενώ θα λειτουργεί εκδοτήριο εισιτηρίων πλησίον του τερματικού σταθμού. 

Καθημερινά το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινά από τις 7 το πρωί ενώ θα υπάρχει μόνιμα ένα εφεδρικό λεωφορείο το οποίο θα δρομολογείται από την ΟΣΥ σε περίπτωση που παρουσιάζεται μεγάλη επιβατική κίνηση. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου