Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΑΣΥ: Επαναπροσλαμβάνει 280 άτομα που είχαν κριθεί παράνομα βάσει πορίσματος Ρακιντζή

Στην επαναπρόσληψη 280 ατόμων τα οποία είχαν κριθεί το 2009 παράνομα με βάση το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, προσανατολίζεται η ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Μάλιστα, η εταιρεία τον Αύγουστο έβγαλε πρόσκληση να επιστρέψουν τα 280 αυτά άτομα και το μόνο που, σύμφωνα με πληροφορίες, απομένει για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία είναι η υπογραφή του σχετικού ΦΕΚ από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση μετά το πόρισμα του κ.Ρακιντζή, σύμφωνα με το οποίο οι αθρόες προσλήψεις υπεράριθμου προσωπικού κυρίως την προεκλογική περίοδο (Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2009), επιβάρυναν σημαντικά τις λειτουργικές δαπάνες της ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας) και οδήγησαν για πρώτη φορά την εταιρεία να παρουσιάσει το 2009 έλλειμμα πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ, αφού η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 σε 74% το 2009.

Χαρακτηριστική είναι η διαπίστωση του πορίσματος πως οι προσληφθέντες εμφανίζουν όμοια χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα τόπος καταγωγής, κυρίως νομοί Λαρίσης και Ροδόπης, εργασιακή εμπειρία στο Δημόσιο ως συμβασιούχοι, ή εργαζόμενοι σε γραφεία βουλευτών και γενικών γραμματέων, βιογραφικά σταλμένα από fax τέως υπουργού, πολλές φορές η συνέντευξη γινόταν μετά την πρόσληψη, ενώ για 17 από αυτούς έγινε πρόσληψη παρά την αρνητική αξιολόγηση από στελέχη της ΑΜΕΛ.

Η Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης είχε καταγγείλει προσλήψεις από το παράθυρο κομμωτριών, μουσικών, σεφ, ή άλλων άσχετων με το χώρο των συγκοινωνιών ατόμων, που τώρα από το παράθυρο πάλι πάνε να γυρίσουν στην υπηρεσία τους.

Με τη νέα νομοθεσία με την οποία γίνονται προσλήψεις, κύκλοι των εργαζόμενων στη ΣΤΑΣΥ αναφέρουν ότι τελείται το έγκλημα της απιστίας (άρθρο 390 του ΠΚ σε συνδυασμό με το άρθρο 1 του Ν 1608-1950) σε βάρος του Δημοσίου, επαυξάνοντας τις δαπάνες σε βάρος του Δημοσίου ή άλλως του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, ενώ με τα μνημόνια αυξάνονται τα φορολογικά βάρη και μειώνονται οι συντάξεις σε βάρος των πολιτών, για να καλυφθούν οικονομικά τα νέα οικονομικά βάρη, όπως οι απιστίες των δραστών στη συγκεκριμένη περίπτωση αθέμιτων και παρανόμων προσλήψεων. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER