Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Υπάλληλοι του ΚΤΕΛ κατηγορούνται για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων

Τρία άτομα εκ των οποίων, δυο υπάλληλοι του ΚΤΕΛ συνελήφθησαν με την κατηγορία της μεταφοράς με λεωφορείο της γραμμής Αθήνας - Θεσ/κης χαρτοκιβωτίων με λαθραία τσιγάρα.

Αρχικά στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν ένας 27χρονος αλλοδαπός και ένας 50χρονος υπάλληλος του ΚΤΕΛ ενώ ένας ακόμη συνομήλικος συνάδελφος του συνελήφθη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν σε αποθήκη του ΚΤΕΛ Θεσ/κης, τέσσερα χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα τα οποία είχαν αποσταλεί από άγνωστο αλλοδαπό από την Αθήνα και μεταφέρθηκαν μέσω λεωφορείου της γραμμής Αθήνας - Θεσ/κης.

Τα χαρτοκιβώτια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού, παρελήφθησαν από τον 50χρονο, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος αποθηκάριος του ΚΤΕΛ και τα είχε τοποθετήσει εντός της αποθήκης.

Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα χαρτοκιβώτια περιείχαν 2.200 πακέτα τσιγάρων διάφορων επωνυμιών καθώς και 101 συσκευασίες που περιείχαν καπνό μικτού βάρους 50 γραμμαρίων το καθένα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επιπρόσθετα, σε συνδυαστική επιχείρηση με στελέχη του τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συνελήφθη ακόμη ένας 50χρονος υπάλληλος του Κ.Τ.Ε.Λ Αθηνών, απ΄ όπου είχαν φορτωθεί τα κατασχεθέντα χαρτοκιβώτια.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να προσαχθεί με τους άλλους δύο συλληφθέντες ενώπιον του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα καπνικά προϊόντα.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER