Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Η κυβέρνηση εξετάζει την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τις συγκοινωνίες όλης της χώρας

Μετά την υπουργική απόφαση των υπουργείων Εργασίας, Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού και Οικονομικών, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα μπορούν στο εξής να μετακινούνται δωρεάν, με το μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Αθηνών - Πειραιώς, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ της Αττικής.

Στόχος τώρα, σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, είναι να διευρυνθεί το μέτρο και στις συγκοινωνίες των άλλων πόλεων της χώρας.

«Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία διερευνούμε τους τρόπους για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου, προσθέτοντας πως για την ηγεσία του υπουργείου η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και η διαγραφή των προστίμων αποτέλεσαν άμεση προτεραιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ (εγγεγραμμένη ανεργία Μαΐου), το μέτρο ως τώρα αφορά 320.177 ανέργους της Αττικής. Διευκρινίζεται μάλιστα, ότι η εν λόγω απόφαση για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων είναι ανεξάρτητη από την τελευταία απόφαση για δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού μέχρι και τις 10 Ιουλίου.

Ενώ την ίδια στιγμή διαγράφονται τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μέχρι τις 29 Ιουνίου του τρέχοντος έτους στους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ, ακόμη και αν έχει εκκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης των προστίμων. 
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου