Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Στέλιος Ινεπέκογλου:Στην ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ αγαπητοί Συνάδελφοι, αξιολογούμε το χθες και σχεδιάζουμε το αύριο!!




Βλέποντας τα σχόλια και τις αντιδράσεις σχετικά με την δοκιμή του ηλεκτρικού οχήματος, αλλά και τα φανταστικά σενάρια που κάποιοι υποκινούν, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω πως η συγκεκριμένη δοκιμή δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από αντίστοιχη δοκιμή ηλεκτρικού οχήματος που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες από την Εταιρεία και για την οποία δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση!!

Πολλές είναι οι εταιρείες που εκθέτουν τα προϊόντα τους κι αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει χώρισμα οδηγού ή έχουν κλειστά παράθυρα κτλ. Από την επίδειξη εως την προμήθεια υπάρχει πολύς δρόμος και όταν και εφόσον αυτή γίνει, θα υπάρχουν τροποποιήσεις σύμφωνα με τις διαμορφωθείσες απαιτήσεις.
Σε κάθε περίπτωση ΚΑΜΜΙΑ επίπτωση, ΚΑΜΜΙΑ επίδραση δεν θα υπάρξει στην κυκλοφορία των Τρόλλεϋ, τα οποία θα συνεχίσουν να κοσμούν τους δρόμους της Πρωτεύουσας, να επιτελούν το Κοινωνικό τους έργο και να προσφέρουν ασφαλή και Δημόσια μετακίνηση στους πολίτες!!!

Ιδιαίτερη αξία όμως έχει η διαπίστωση πως τα σενάρια αυτά υποκινούν και διακινούν οι γνωστοί μπαχαλάκηδες, οι τρομολάγνοι, οι εν δυνάμει ολετήρες του κλάδου μας !!!
Εκείνοι οι οποίοι υπό τον μανδύα των "ανεξάρτητων" εκδίδουν αμήχανες, εμετικές και ανυπόστατες αναρτήσεις προσπαθώντας να κρύψουν την ανυπαρξία τους και να αποπροσανατολίσουν τους Συναδέλφους, μετατρέπουν τον συνδικαλισμό και την εκπροσώπηση των εργαζομένων σε φθηνό κομματικό αντιπολιτευτικό μηχανισμό, από τον οποίο προσδοκούν προσωπικά οφέλη!!!

Εκείνοι οι οποίοι υπερασπίζονται σφόδρα τα έργα και ημέρες της προηγούμενης Διοίκησης και της πολιτικής του "ηθικού πλεονεκτήματος" δεν είπαν κουβέντα για όσα έταξαν αλλά δεν έκαναν!!! Κουβέντα για την περίφημη τροπολογία της προηγούμενης Κυβέρνησης η οποία άλλαξε πρόσφατα, για την κοροϊδία με τα δεκάδες προσχέδια Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που το ένα αναιρούσε το άλλο, για τον έλεγχο κομίστρου που κατήργησαν, για την αγορά τροχαίου υλικού που δεν έγινε, για την διακοπή της παροχής γάλακτος, κατασκηνώσεων, για την δημιουργία ελλειμμάτων, για τα οχήματα που δεν πρόλαβαν να φέρουν,για τις ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ που επίσης ΔΕΝ πρόλαβαν να κάνουν!!!! Ούτε κουβέντα από τους "ανεξάρτητους" για το γεγονός πως οι μετοχές Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών πέρασαν στα χέρια του Υπερταμείου, ούτε κουβέντα για την πολιτική της πλήρους απαξίωσης των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών!!!

Στην ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ αγαπητοί Συνάδελφοι, αξιολογούμε το χθες και σχεδιάζουμε το αύριο!! Πέρα από μαξιμαλισμούς και άνευ ουσίας χειροκροτήματα ως άξιοι συνομιλητές προσαρμοζόμαστε στους νέους μετασχηματισμούς και με διεκδικητικό πραγματισμό αναζητούμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους εκατοντάδες συναδέλφους μας!!

Βεβαίως και θα συνομιλήσουμε με την Διοίκηση της ΟΣΥ, η οποία μέχρι τώρα σέβεται και παρατείνει την ισχύ της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εξοφλεί το οφειλόμενο από το 2019 γάλα και ακολουθεί η εξόφληση του 2020, επιβραβεύει τον εργαζόμενο το Πάσχα (ας μας πουν οι "ανεξάρτητοι" που φώναζαν πότε είχε ξαναγίνει) , πληρώνει κατασκηνώσεις, πληρώνει τις ανανεώσεις των επαγγελματικών διπλωμάτων, προχωρά στην υλοποίηση του άρθρου 4 της ΣΣΕ και σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζει το δύσκολο έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι!!!

Βεβαίως και θα συνομιλήσουμε με την Διοίκηση της ΟΣΥ, η οποία επιτέλους μετά από 14 χρόνια ζητά και εξαγγέλει ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!!

Οι Προσλήψεις μόνιμων Οδηγών και Τεχνιτών άλλωστε, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο στην βιωσιμότητα των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών και βεβαίως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως ουδεμία αναφορά γίνεται από τους "ανεξάρτητους" !!!
Εννοείται αγαπητοί Συνάδελφοι, πως δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τους "ανεξάρτητους" στα καταγώγια τους, διότι απλούστατα αποστρεφόμαστε το σκοτάδι!!!

Η ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ Συνάδελφοι, αφήνει τον ρηχό, κενόδοξο συνδικαλισμό και το "ηθικό του πλεονέκτημα" στο περιθώριο και συνεχίζει σταθερά και αταλάντευτα να εργάζεται και να συνεργάζεται για την ανάκαμψη των ΜΜΜ και την χαμένη αίγλη του Τρόλλεϋ με έργα χειροπιαστά και μετρήσιμα αποτελέσματα!!!

ΙΝΕΠΕΚΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου