Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Δωρεάν για πάντα τα ΜΜΜ για τους ανέργους του ΟΑΕΔ

Υπογράφηκε η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών για τη δωρεάν μετακίνηση όλων των ανέργων εγγεγραμμένων του ΟΑΕΔ με τα μέσα μεταφοράς, αλλά και η διαγραφή όλων των προστίμων που τους έχουν επιβληθεί για λαθρεπιβίβαση.

Αναλυτικότερα, η απόφαση έχει ήδη εκδοθεί σε ΦΕΚ, και με αυτήν οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ απαλλάσσονται της καταβολής κομίστρου στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι αυτό θα ισχύει και μετά τα έκτακτα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση την τελευταία εβδομάδα.

Με την ίδια απόφαση, διαγράφονται τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως και σήμερα στους ως άνω εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ για μη καταβολή κομίστρου, ακόμη και αν έχει εκκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξής τους κατά ΚΕΔΕ.

«Για τους συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μετά τη λήξη του προηγούμενου μέτρου, θα δοθεί δωρεάν πρόσβαση στις αστικές δημόσιες συγκοινωνίες. Και εξετάζουμε για να εξοικονομήσουμε χρήματα από άλλες δράσεις, προκειμένου το μέτρο να επεκταθεί και σε αστικές συγκοινωνίες περιφερειακών πόλεων που είναι ιδιωτικές», ανέφερε σχετικά ο υπουργός Μεταφορών, κ. Σπιρτζής, σε ανακοίνωση του που έγινε χθες.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER