Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Σιωπηρές αλλαγές σε δρομολόγια που περνούν από το Πολυτεχνείο κάνει ο ΟΑΣΑ (ή κάποιοι οδηγοί του;)

Είδαμε στο διαδίκτυο, ένα άρθρο - καταγγελία (Οι οδηγοί του ΟAΣΑ δεν σταματούν σε συγκεκριμένες στάσεις στο κέντρο – Τι καταγγέλλουν e-αναγνώστες) και πιο συγκεκριμένα στο aftodioikisi.gr & στο etheldrivers

Όπως καταγγέλλουν οι e-αναγνώστες, αν και το γεγονός φαίνεται να σχετίζεται με το περιστατικό πυρπόλησης τρόλλεϋ από αντιεξουσιαστές στο συγκεκριμένο σημείο, ο ΟΑΣΑ δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα. 

Και απαντάμε, ότι ματαίως θα περιμένουν επίσημη τοποθέτηση από τον ΟΑΣΑ, καθώς αυτές οι παρακάμψεις γίνονται για λόγους ασφαλείας και πάντα μετά από συνεννόηση με την Τροχαία (τις απογευματινές ώρες) η οποία όπως αναφέρει, δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια οχημάτων και επιβατών στο συγκεκριμένο σημείο.

Και αυτό γιατί, σχεδόν καθημερινά υπάρχει εκδήλωση των αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο. Όπως λέει μια Ελληνική παροιμία, "όποιος καεί στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι". 
Εδώ όμως έχει τεράστιες ευθύνες και η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου, είπαμε Πανεπιστημιακό Άσυλο, αλλά υπάρχουν και όρια... 

Όσο λοιπόν κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν, τόσο για λόγους ασφαλείας και για να μην θρηνήσουμε θύματα κάποια στιγμή, τόσο θα συνεχίζεται η παράκαμψη του Πολυτεχνείου.

Έχω να πω και μερικά πράγματα σε αυτά τα παιδάκια, που αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές. 

Αυτοαποκαλούνται λέω, γιατί αυτοί δεν έχουν καμία σχέση ιδεολογικά τουλάχιστον. Η παλιά γενιά των αντιεξουσιαστών ήταν με το λαό και ήξεραν ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ανήκουν στο λαό και τα χρησιμοποιούν απλοί άνθρωποι, καθημερινά για να πάνε στις δουλειές τους (όσοι έχουν δουλειά ακόμη). 

Υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν, που οι ίδιοι οι αντιεξουσιαστές προστάτευσαν οχήματα, από φθορές, γιατί τα "είχαν" με το σύστημα και όχι με τον κοσμάκη, που απλώς ήθελε μετακινηθεί.

Όταν καταστρέφεις ένα όχημα, που κόστισε ακριβά, ποιον νομίζεις ότι πλήττεις; Την εξουσία ή τον λαό; 

Η εξουσία, έχει τα μέσα και τον τρόπο να μετακινηθεί, ενώ ο απλός κόσμος (η μάνα σας, ο πατέρας σας) όχι. 

Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι το σύμβολο της αντίστασης και πάλης του Ελληνικού λαού, ενάντια στη δικτατορία. Μην αμαυρώνετε το όνομα των νεκρών του Πολυτεχνείου!





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου