Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Μέχρι τέλος Ιουνίου οι τοποθετήσεις νέων διοικήσεων στις μεγάλες ΔΕΚΟ του Υποδομών

Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχουν διοριστεί τα Διοικητικά Συμβούλια σε όλους τους οργανισμούς και φορείς του δημοσίου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Να θυμίσουμε πως στον τομέα του Υπουργείου Υποδομών υπάρχουν πολλοί φορείς που περιμένουν τις αποφάσεις των Σταθάκη/Σπίρτζη για την τοποθέτηση νέων διοικήσεων (ή την παραμονή των ίδιων).

Ακέφαλες διοικητικά παραμένουν οι ΕΡΓΟΣΕ (που έχει προσωρινή διοίκηση) και Εγνατία Οδός ενώ υπάρχουν και άλλες πολύ σημαντικές εταιρείες όπως η Αττικό Μετρό, ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΓΑΙΑΟΣΕ,οι Κτιριακές Υποδομές, οι Συγκοινωνίες Αθήνων που απο κάτω βρίσκονται οι ΟΣΥ/ΣΤΑΣΥ και πολλές ακόμα.

Όλες οι παραπάνω εταιρείες έχουν σπουδαίο ρόλο στην εκάστοτε πολιτική του Υπουργείου Υποδομών και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του.

Σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρείες αυτές διαχειρίζονται πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά για σημαντικά έργα υποδομών όπως έργα Μετρό, σιδηροδρομικά έργα, αλλά και προμήθειες τροχαίου υλικού, λεωφορείων κ.α

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER