Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει και να μην βρίσκουμε εξιλαστήρια θύματα!

Σίγουρα αυτό το άρθρο θα ενοχλήσει πολλούς, δικαίως και αδίκως, αλλά δεν πάει άλλο. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Κάποιοι πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους (και είναι μεγάλες).

Ακούγεται, ότι αυτοί που πραγματικά ευθύνονται, για τα πολλά ομολογουμένως συμβάντα με τις καταστροφές οχημάτων, προσπαθώντας να αποποιηθούν τις όποιες δικές τους ευθύνες, σκέφτονται να τις φορτώσουν στις πλάτες του επόπτη και των επιθεωρητών που είχαν υπηρεσία εκείνη την ήμερα.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ πρώην ΗΛΠΑΠ (ΧΑΥΤΕΙΑ) ή κατά τους διοικούντες 4ο Εποπτείο. Το τμήμα αυτό ανήκει στη Διεύθυνση Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου

Ποιος ήταν ο ρόλος του και ο σκοπός ύπαρξής του, στον πρώην ΗΛΠΑΠ: 
Ο Επόπτης χαυτείων, ήταν ο "απόλυτος άρχοντας", όσον αφορούσε την κίνηση στους δρόμους, με την βοήθεια των επιθεωρητών, αυτός έπαιρνε όλες τις αποφάσεις, για το που θα κινούνταν τα οχήματα, σε περιπτώσεις πορειών, αποκοπή δρομολογίων, επεισόδια, φυσικές καταστροφές κλπ.

Είναι σε όλους γνωστό ότι διαχείριση κυκλοφορίας δεν γίνεται μέσα από ένα γραφείο!!!

Κάθε βάρδια ήταν επανδρωμένη πρωί ή απόγευμα από έναν επόπτη και έξι επιθεωρητές, κοινός στόχος και σκοπός η ομαλή λειτουργία των οχημάτων και η απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου.

Όσα χρόνια θυμάμαι, δεν είχαμε ποτέ ολική καταστροφή οχήματος από επεισόδια, ήταν τέτοια η δομή και η λειτουργία ώστε μπορούσαμε ανά πάσα στιγμή να αποφύγουμε τις κακοτοπιές, καθώς οι επιθεωρητές ήταν διάσπαρτοι σε καίρια σημεία του δικτύου και είχαν μέσω ασυρμάτων άμεση εικόνα για το τι συμβαίνει στο δίκτυο.

Ακόμα και όταν είχαμε τα ρώσικα οχήματα, που δεν είχαν αυτόνομη κίνηση, ποτέ δεν είχαμε περιστατικό βανδαλισμού οχήματος.

Και φυσικά υπήρχε και το Κέντρο Διαχείρισης Οχημάτων, όπου υπήρχε η τηλεματική (πειραματικά) με δύο ανθρώπους στις οθόνες, καθώς και ένας επόπτης, δουλειά του επόπτη να μεταφέρει στον επόπτη χαυτείων την εικόνα του δικτύου και να βοηθά στην μετάδοση των πληροφοριών.

Αυτή πάνω - κάτω ήταν με λίγα λόγια, η λειτουργία της Επιθεώρησης Κίνησης,

Το τελευταίο περιστατικό με την πυρπόληση του τρόλλεϋ, έρχεται να αναδείξει για μια ακόμη φορά τις τεράστιες ευθύνες, που έχει η Διεύθυνση της Ο.ΣΥ., αφού κατάφερε μέσα σε μερικά χρόνια, να καταστρέψει το τμήμα της επιθεώρησης κίνησης του πρώην ΗΛΠΑΠ, που αντί να φροντίσει να το βελτιώσει με κάποιες ακόμα προσθήκες, προτίμησε να το απαξιώσει εντελώς.

Έτσι λοιπόν την μοιραία μέρα, ενώ ήταν γνωστό ότι θα γινόταν πορεία των αντιεξουσιαστών, προτίμησαν να πάρουν τον έναν από τους τέσσερις (αντί για έξι) επιθεωρητές υπηρεσίας και να τον στείλουν με όχημα ΚΔΕ, στο Ολυμπιακό Στάδιο, ήταν βλέπεις κρίσιμος ο τελικός του Κυπέλλου.

Και να ήταν μόνο αυτό, εντάξει σαβ/κο είναι, θα έχεις μειωμένη δύναμη, η Διοίκηση έκρινε ότι πρέπει κάθε μέρα να υπάρχει πρωί - απόγευμα επιθεωρητής στο Γηροκομείο, για να καταγράφει τα οχήματα, επομένως υπήρχε και ένας επιθεωρητής εκεί.

Αλήθεια κ. Διοικούντες είναι πιο σημαντικό το πόστο του Γηροκομείου; Δεν υπάρχει που δεν υπάρχει προσωπικό, θα πρέπει να έχουμε επιθεωρητή στο Γηροκομείο για να καταγράφει τα οχήματα;

Και έτσι περίμεναν με έναν επιθεωρητή στο δίκτυο, να μπορεί να ακολουθεί την πορεία και ταυτόχρονα να δίνει την πληροφόρηση για το τι συμβαίνει.

Είναι σε όλους γνωστό, ότι οι σταθμάρχες και οι επόπτες της πρώην ΕΘΕΛ, δεν κουνιούνται από τα σταθμαρχεία τους. (Υπάρχουν και εξαιρέσεις)


Τυχαίο; Δεν νομίζω! 
Ακόμα και ο ΟΑΣΑ στην επίσημη ιστοσελίδα του, με ανακοίνωσή του στις 21/5/2015 (ΕΔΩ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό, ότι μετά τις 20:00 το βράδυ και μέχρι νεωτέρας, τροποποιεί τα δρομολόγια των λεωφορείων που διέρχονται της περιοχή των Εξαρχείων, για λόγους ασφαλείας.

Για την ασφαλή κυκλοφορία των τρόλλεϋ, γιατί δεν υπήρξε ανάλογη απόφαση;

Αν είχε επέμβει η αστυνομία...
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που υπάρχουν, το όχημα θα είχε σωθεί, αν οι δυνάμεις της αστυνομίας (δύο διμοιρίες) που υπήρχαν στο σημείο είχαν επέμβει, αντί αυτού προτίμησαν να το βλέπουν να καίγεται και αποφάσισαν να επέμβουν, όταν ήρθε η πυροσβεστική και λόγω τις ρίψης πετρών δεν μπορούσε να κάνει πυρόσβεση.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου