Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Περιστατικό εργασιακής αυθαιρεσίας κατήγγειλαν οι Ηλεκτροδηγοί Τραμ Αττικής

Περιστατικό εργασιακής αυθαιρεσίας κατήγγειλε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής - ΣΗΤΑ. Ειδικότερα - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - «στις 19/2/2015, η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών απέστειλε με δικαστικό επιμελητή έγγραφο προς συνάδελφο μέλος του Σωματείου μας, με το οποίο τον κατηγορούσε ότι έχει πλαστά έγγραφα πρόσληψης και τον καλούσε σε απολογία.

Ο συνάδελφος, αφού μας ενημέρωσε ότι τα έγγραφα πρόσληψης ήταν κανονικά προσήρθε να δώσει εξηγήσεις, όπου η διευθύντρια προσωπικού του ανακοίνωσε πως τα χαρτιά του είναι κανονικά και έγινε λάθος, χωρίς να του δώσει κανένα έγγραφο που να αποσύρει τις κατηγόριες .

Το έγγραφο για την απόσυρση των κατηγοριών δεν βγήκε ούτε τις επόμενες μέρες παρά μόνο όταν αναγκάστηκε η διοίκηση να το εκδώσει μετά από εξώδικη διαμαρτυρία μας. 

Βέβαια, προς έκπληξη μας, μάθαμε πως μετά την επίδοση του εξώδικου που ο συνάδελφος ζήταγε το αυτονόητο, η διευθύντρια προσωπικού τον πήρε στο τηλέφωνο και του ανακοίνωσε πως επειδή το εξώδικο έγραφε πως ο συνάδελφος βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, θα μπορούσε να τον περάσει ψυχοτεχνικά και να τον αλλάξει θέση! ανευθυνότητα θράσος και εργασιακό bulling από ένα στέλεχος που προφανώς θεωρεί πως με την εξουσία της θέσης μπορεί να συμπεριφέρεται όπως θέλει.

Μετά από όλα αυτά και κατόπιν της άρνησης του Προέδρου να εφαρμόσει τον κανονισμό εργασίας ως όφειλε προκηρύξαμε 2ωρη στάση εργασίας, την οποία και αποσύραμε αφού η εταιρία υπαναχώρησε στην διαπραγμάτευση στον ΟΜΕΔ και δέχτηκε να προχωρήσει σε έρευνα για το σοβαρό λάθος που έγινε και να εφαρμόσει τον κανονισμό.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα και ανάλογα θα κινηθούμε. Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζουμε, δεν θα δεχτούμε να ξανά επαναληφθούν φαινόμενα εκφοβισμού προς τα μέλη μας και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε να επωμισθεί το λάθος ένας απλός υπάλληλος». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου