Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν εργαζόμενους του ΗΣΑΠ για μείωση αποδοχών

Δύο δικαστικές αποφάσεις ανοίγουν τον δρόμο της δικαίωσης των εργαζόμενων του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ) για τις απώλειες, που υπέστησαν στις αποδοχές τους με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «δύο πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους εργαζόμενους στους πρώην ΗΣΑΠ, στην προσπάθειά τους για την αποκατάσταση των αποδοχών τους από τις μειώσεις, που είχαν γίνει, κατ’ εφαρμογή των Μνημονίων και με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, από 1.1.2013.

Οι μειώσεις, αυτές, ήταν οι τρίτες κατά σειρά, που υφίσταντο οι εργαζόμενοι, σε κάποιους δε έφταναν ακόμα και στο 25% του μηνιαίου μισθού τους, ο οποίος ήδη είχε μειωθεί κατά 40% - 45% με τις προηγούμενες περικοπές.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ αντιδρώντας, παράλληλα με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προχώρησε και στην κατάθεση αγωγών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, επιχειρώντας να ακυρώσει τις άδικες, παράνομες και αυθαίρετες περικοπές – τις τρίτες κατά σειρά – των αποδοχών των εργαζόμενων.

Αυτές τις ημέρες εκδόθηκαν οι πρώτες αποφάσεις για δύο από τις αγωγές (είναι οι υπ’ αριθ. 247/15 και 277/15), οι οποίες δικαίωσαν τους εργαζόμενους κρίνοντας ότι δεν ήταν νόμιμη η εκ νέου μείωση των αποδοχών τους από 1.1.2013.

Έτσι, το Δικαστήριο και με τις δύο αποφάσεις έκρινε ότι πρέπει να καταβληθούν στους εργαζόμενους όλα τα χρήματα, τα οποία είχαν περικοπεί.

Η τελική δικαστική δικαίωση, που θα επιδιώξουμε, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλους τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ, αλλά και σε συνταξιοδοτηθέντες της εταιρείας μετά την 1.1.2013». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου