Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Γιατί το ελληνικό μετρό είναι από τα καλύτερα του κόσμου

Όσα ταξίδια κι αν κάνουμε, όσα μετρό του εξωτερικού κι αν χρησιμοποιήσουμε "ακόμα και αν αυτά φιλοξενούνται σε εντυπωσιακούς σταθμούς" επιμένουμε ότι το ελληνικό μετρό είναι ένα από τα καλύτερα του κόσμου. 

Αν διαφωνείτε έχουμε κάποιους λόγους που θα σας πείσουν για το αντίθετο, αν συμφωνείτε μπορείτε να βρείτε κι άλλες αφορμές για να υπερηφανευόμαστε ότι το δικό μας μετρό «τα σπάει».

Μπορεί να έχει δρόμο μπροστά του ο Έλληνας για να εμπεδώσει ότι όταν ανοίγουν οι πόρτες του μετρό θα πρέπει να περιμένει καρτερικά να βγουν οι επιβαίνοντες προκειμένου να επιβιβαστεί και μπορεί να αρνείται να αντιληφθεί ότι στις κυλιόμενες σκάλες πρέπει να στέκεται πάντα στη δεξιά πλευρά για να επιτρέπει στους πιο βιαστικούς να κινούνται ελεύθερα από την αριστερή πλευρά, ωστόσο, μετά από μία βόλτα σε κάποια μετρό του κόσμου, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ότι το ελληνικό μετρό είναι ένα από τα καλύτερα και πιο εύχρηστα του κόσμου.

Σίγουρα οι αισθητά λιγότερες στάσεις συγκριτικά με μεγάλες μητροπόλεις του εξωτερικού καθώς και το γεγονός ότι εντάχθηκε στην αθηναϊκή πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια να του δίνουν ένα προβάδισμα όσον αφορά καθαριότητα και ευκολία χρήσης, παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί επιπλέον λόγοι για να μας κερδίζει μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο. 

1. Άργησε να κάνει την εμφάνισή του στα ελληνικά υπόγεια, καταφέρνει όμως να επεκτείνεται διαρκώς με καινούριες στάσεις που εξυπηρετούν όλο και περισσότερες περιοχές.
2. Δεν έχουν περάσει παρά λίγα χρόνια που μάθαμε και στην Ελλάδα «τι εστί μετρό», ωστόσο οι συρμοί ανανεώνονται και εκσυγχρονίζονται διαρκώς κάνοντας τις μετακινήσεις μας πιο ασφαλείς και με λιγότερο θόρυβο.
3. Παραμένει καθαρό, χωρίς σκουπίδια, πεταμένα μπουκάλια και πλαστικά, χωρίς αποτσίγαρα και δυσάρεστες μυρωδιές
4. Επιμένει να χρησιμοποιεί προσωπικό στα σημεία εξυπηρέτησης των επιβατών που είναι πρόθυμο να βοηθήσει και δεν στηρίζεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε αυτόματα μηχανήματα
5. Παρέχει πολυτέλεια, γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση και μάλιστα με το χαμηλότερο εισιτήριο της Ευρώπης και όχι μόνο. 

Οι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών παρέχουν ουσιαστική έκπτωση και συμφέρουν πραγματικά.
6. Στου κόλπους του μπορείς να θαυμάσεις μοναδικά έργα τέχνης είτε σύγχρονα είτε και αρχαία ευρήματα από τις ανασκαφές αποδεικνύοντας τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού
7. Άνοιξε τις πόρτες του σε δημιουργικές δράσεις –καλλιτεχνικές και διαφημιστικές- προσφέροντας νότα χαράς στους επιβάτες και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για άλλες περιοχές του κόσμου
8. Είναι από τις λίγες χώρες που συνδέει το αεροδρόμιο με το κέντρο με μία μόλις γραμμή και μάλιστα με ειδικούς χώρους μέσα στους συρμούς για την τοποθέτηση των αποσκευών.

9. Βρίσκεται πολλά μέτρα κάτω από τη γη αποφεύγοντας τον επιπλέον θόρυβο σε μία πόλη με έντονη φασαρία

10. Ανταποκρίθηκε στις ανάγκες κυρίως της νεολαίας που ήθελε επέκταση του νυχτερινού ωραρίου την Παρασκευή και το Σάββατο καθιστώντας τις εξόδους πιο οικονομικές καθώς η χρήση του ταξί αποφεύγεται0 comments:

Δημοσίευση σχολίου