Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Επαναπρόσληψη των απολυμένων του μετρό κι προσλήψεις στην ΥΠΑ ανακοίνωσε ο κ. Σπιρτζής

Επαναπρόσληψη των απολυμένων του μετρό προκειμένου να καλύψουν «κενά» που ήδη έχουν διαπιστωθεί στο υπουργείο, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης. 

Μάλιστα, είπε ότι υπάρχουν στο υπουργείο τμήματα με μόνο έναν προϊστάμενο χωρίς υπαλλήλους που πρέπει να στελεχωθούν άμεσα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ΟΑΣΘ, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο επιδότησης. 

«Δεν είναι δυνατόν ένα ιδιωτικό όργανο να παίρνει την ίδια επιδότηση με τον ΟΑΣΑ όταν εκτελεί το ένα τρίτο του έργου και έχει το ένα τέταρτο του στόλου» τόνισε. 

Χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, τονίζοντας ότι άμεσα θα υπάρξουν λύσεις, τόσο στις προσλήψεις προσωπικού όσο και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εναέριας κυκλοφορίας. 

Νέους όρους που να προβλέπουν τη συμμετοχή του Δημοσίου στις αποκρατικοποιήσεις που δεν έχουν ακόμη υπογραφεί σχετικές συμβάσεις, προανήγγειλε ο Χρ. Σπιρτζης. 

Συγκεκριμένα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νέο διαγωνισμό που θα προβλέπει τη συμμετοχή του Δημοσίου αλλά και αναπτυξιακούς όρους για το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών είπε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν ιδιωτικοποιήσεις που δεν συμμετέχει το κράτος και για τον λόγο αυτό θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους στους εν εξελίξει διαγωνισμούς. 

Ειδικότερα, τόνισε ότι στον σιδηρόδρομο εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα, επισημαίνοντας ότι για περισσότερα από 12 χρόνια δεν έχει γίνει συντήρηση του δικτύου. 

«Στόχος είναι μετά από μελέτες να ενεργοποιηθούν γραμμές που έχουν εγκαταλειφθεί ή δεν βρίσκονται σε λειτουργία, με στόχο την πιο εύκολη διακίνηση εμπορευμάτων στο εσωτερικό της χώρας και στα Βαλκάνια» ανέφερε. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν τον επόμενο μήνα η χώρα θα έχει ρευστότητα, ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός: 

«Όταν υπάρχουν επενδυτές που δείχνουν ενδιαφέρον για αεροδρόμια, ΟΤΕ, σιδηρόδρομο και λιμάνια, θα τα διεκδικούσαν από μία χώρα που δεν θα είχε χρήματα;». 

Σε σχέση με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ανέφερε ότι ξεκινά διαπραγματεύσεις με τον προσωρινό μειοδότη σε ότι αφορά τους όρους του διαγωνισμού. 

«Υπάρχει μειοδότης και θα γίνουν διαπραγματεύσεις με αυτόν» διευκρίνισε και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε ανάθεση χωρίς όρους. 

«Θα θέσουμε κόκκινες γραμμές δεν θα τα χαρίσουμε όλα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επίθεση κατά της διοίκησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών - Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, αμφισβητώντας τον ρόλο αλλά και την «ανεξαρτησία» της. 

Ο κ. Σπίρτζης δεν δίστασε να στραφεί κατά των Ανεξάρτητων Αρχών της χώρας, τονίζοντας ότι πολλές από αυτές έχουν δημιουργηθεί για να μην έχουν ευθύνες οι κυβερνήσεις. 

«Είναι πιο εξαρτημένες και από την ίδια την εξάρτηση» επισήμανε. Ειδικά για την ΕΕΤΤ, υποστήριξε ότι έχει αναλάβει σχεδόν όλες τις αρμοδιότητες των δύο κλάδων και πως πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Αναφερόμενος στα στελέχη της, υποστήριξε ότι θα αποδοθούν ευθύνες, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για τον διαγωνισμό παραχώρησης του ψηφιακού φάσματος. 

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr0 comments:

Δημοσίευση σχολίου