Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ & Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 18/3/2015

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους του Σωματείου ΣΗΕΚ που πραγματοποιούν απεργιακή κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 19/3/2015 στις Γραμμές 1, 2 & 3, με Στάση Εργασίας από 11:00 π.μ. έως 14:00....

Τους τελευταίους μήνες, κυκλοφορούν στο υπόγειο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ (Γραμμή 2), τραίνα που παρελήφθησαν πριν τρία χρόνια (17 συρμοί) και το κόστος τους έφτασε τα €155.000.000.

Οι καινούριοι συρμοί 3ης σειράς του Μετρό της Αθήνας, παρουσιάζουν προβλήματα τα οποία εκτός από τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια , θέτουν «εν αμφιβόλω» την ασφάλεια σιδηροδρόμου (προσωπικό, επιβάτες, εξοπλισμός).

Ακόμη παρουσιάζονται προβλήματα που δημιουργούνται από την δυσλειτουργία στις οθόνες ελέγχου αποβίβασης – επιβίβασης επιβατών στις καμπίνες ηλεκτροδήγησης στους συρμούς του Ηλεκτρικού ( Γραμμή 1).

Αυτό οφείλεται στις αδικαιολόγητες από κάθε άποψη, υποχρεωτικές μετατάξεις πολλών συναδέλφων μας, έμπειρων και με μοναδική τεχνογνωσία εργαζομένων της πρώην ΗΣΑΠ που είχαν τον πλήρη έλεγχο για την ασφαλή αποβίβαση – επιβίβαση των επιβατών, τους οποίους «παρκάρισαν» σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Υποδομών!! .

Παρά τις οχλήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος τόσο σε προφορικό όσο και σε γραπτό επίπεδο, η Εταιρεία δείχνει πως δεν κατανοεί τα προβλήματα και αυτό επιβεβαιώνεται, για μια ακόμα φορά στη τελευταία απάντηση της Διοίκησης, στην οποία γενικολογεί και αοριστολογεί χωρίς να δίνει καμία επαρκή απάντηση και να μην μπαίνει στην ουσία των προβλημάτων .

Γι’ αυτό τον λόγο, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και το Σωματείο Ηλεκτροδήγων ΤΡΑΜ στηρίζουν την κινητοποίηση των συναδέλφων του Σωματείου ΣΗΕΚ και καλούν τη ΣΤΑΣΥ και τους εμπλεκόμενους Πολιτικούς προϊστάμενους, να λάβουν κάθε μέριμνα, ώστε να εξασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα προσωπικού και επιβατών.

Οι Διοικήσεις
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Σ.Α.Π.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ 

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER