Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Σ.Η.Ε.Κ.: Μούφα διπλώματα ηλεκτροδηγών ετοιμάζεται να βγάλει η ΣΤΑΣΥ

Σε σοβαρή καταγγελία προχωρά το Σωματείο Ηλεκτροδηγών της ΣΤΑΣΥ με χτεσινή του ανακοίνωση.

Οι συνάδελφοι στην ανακοίνωση θυμίζουν ότι το θέμα των αδειών και της επιλογής (τυπικά προσόντα), στην εκπαίδευση και στις εξετάσεις των ηλεκτροδηγών, έχει διευθετηθεί με διατάξεις του Ν.3891/2010 που ρύθμισαν άρθρα προηγούμενων διατάξεων. 

Αντίθετα με όσα ισχύουν οι συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι η ΣΤΑΣΥ σε συνεργασία με την Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής προσπαθεί να επιβάλει εξεταστές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ενώ και οι εξετάσεις θα γίνουν σε τροχιές δοκιμών και όχι σε συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας! 

Εμείς λέμε ότι είναι μια ακόμα απόδειξη της προσπάθειας όλων των επίσημων φορέων να υποβαθμίσουν επαγγέλματα που έχουν μεγάλο βαθμό εξειδίκευσης.

Τα σοβαρά Σωματεία προστατεύουν το επάγγελμα, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους που θα κληθούν να εργαστούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες και θα πρέπει να είναι καταρτισμένοι και με δεδομένη επαγγελματική επάρκεια. 

Οι συνάδελφοι ηλεκτροδηγοί ,στην ΣΤΑ,ΣΥ καλούν την εταιρεία να μην προχωρήσει τις διαδικασίες όπως έχουν οριστεί, διότι σε κάθε περίπτωση είναι καταφανές ότι η μεθόδευση και ο σχεδιασμός είναι απαράδεκτοι,αυθαίρετοι και θα ελεγχθούν ως προς την νομιμότητα τους. 

Δείτε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ ΠΗΓΗ: osybusdrivers.com και mixanodigoiose.blogspot.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου