Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Υπογράφτηκε η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ

Υπογράφηκε η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ) με τη διοίκηση της εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Το ζήτημα αυτό ήταν σε εκκρεμότητα τα δυο τελευταία χρόνια και ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαιρέτισε την απόφαση ενώ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «με την εξέλιξη αυτή και οι τρεις συγκοινωνιακές εταιρείες (ΟΑΣΑ Α.Ε., Ο.ΣΥ. Α.Ε., ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) αποκτούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και έτσι εξασφαλίζεται εργασιακή ειρήνη και σταθερότητα στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών, στοιχεία απαραίτητα για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, εργαζομένων, φοιτητών στις καθημερινές τους μετακινήσεις».

Επίσης ο υπουργός αναφέρει ότι η άρση της πολιτικής επιστράτευσης σε συνδυασμό με την υπογραφή ΣΣΕ, αποτελούν απόδειξη από μέρους της κυβέρνησης σεβασμού της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

Αμετάβλητα τα μισθολογικά, ικανοποίηση στα θεσμικά 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σύμβαση που υπεγράφη αφορά στο διάστημα έως το τέλος του 2015 και διατηρεί ανεπηρέαστα τα μισθολογικά δεδομένα των εργαζομένων. 

Βελτιωμένα είναι ωστόσο ορισμένα από τα θεσμικά αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι μέχρι πρότινος είχαν τρεις διαφορετικές συμβάσεις καθώς οι προηγούμενες είχαν υπογραφεί πριν την συγχώνευση των τριών εταιρειών μέσων σταθερής τροχιάς. 

Για παράδειγμα επελέγη η πιο συμφέρουσα για τους εργαζόμενους εκδοχή όσον αφορά στο επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, ενώ θεσπίστηκε και επίδομα σίτισης. 

Το επίδομα αυτό ανέρχεται σε 4 ευρώ ημερησίως, θα δίδεται στο τέλος κάθε μήνα με την μορφή είτε δωροεπιταγής ή έκπτωσης σε σούπερ μάρκετ όπως θα προκύψει ύστερα από διαγωνισμό.

Πηγή:www.reporter.gr
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου