Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Δωρεάν μετακινήσεις, στα ΜΜΜ, για τους ανέργους αιτούνται εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ

Δωρεάν μετακινήσεις στα ΜΜΜ, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ, ως λύση στις διενέξεις ελεγκτών και ανέργων, αιτούνται εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς και ειδικότερα, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «το πρόσφατο περιστατικό, που απασχόλησε τα Μέσα Ενημέρωσης, μετά από καταγγελία μιας γυναίκας σε βάρος ελεγκτή του Μετρό, φέρνει, με έντονο τρόπο, στην επικαιρότητα, την δύσκολη θέση των συναδέλφων μας, ελεγκτών στη ΣΤΑ.ΣΥ (ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ), που καλούνται, καθημερινά, να ακροβατούν ανάμεσα στην ενσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων τους και στα πραγματικά ή όχι προβλήματα των συμπολιτών μας, που δοκιμάζονται από την κρίση.

Χωρίς να θέλουμε να υπεισέλθουμε στο συγκεκριμένο περιστατικό, για το οποίο θα αποφανθούν τα αρμόδια, για την διερεύνησή του, όργανα, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι εντάσεις ανάμεσα σε επιβάτες και ελεγκτές είναι αρκετά συχνές και πολλές καταλήγουν σε καταγγελίες σε βάρος ελεγκτών, οι οποίες τελικά αποδεικνύονται χωρίς αντικείμενο.

Εμείς, θεωρούμε αναγκαίο να γνωστοποιήσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

-Στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ έχουμε αρνηθεί να γίνουμε «κεφαλοκυνηγοί», παίρνοντας «μπόνους» για την βεβαίωση κλήσεων λόγω της έλλειψης εισιτηρίου. Οι συνάδελφοι ελεγκτές δεν έχουν κανένα προσωπικό όφελος από τις βεβαιώσεις κλήσεων. Απλώς κάνουν την δουλειά τους με τις δυσκολίες, που υπάρχουν λόγω της έλλειψης προσωπικού.

-Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και η οικονομική ανέχεια μεγάλου μέρους των κατοίκων της χώρας, δεν πρέπει να φέρνει αντιμέτωπους ανέργους ή οικονομικά ασθενέστερους με τους εργαζόμενους συναδέλφους, που απλά κοιτάζουν να κάνουν την δουλειά τους.

Η κυβέρνηση δημιούργησε την κρίση και οφείλει να προστατεύσει τους πιο αδύναμους.

Γι’ αυτό εδώ και καιρό, διεκδικούμε την θεσμοθέτηση της δωρεάν μετακίνησης με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ και για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος καλούμε σε συμπαράταξη όλους τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς».0 comments:

Δημοσίευση σχολίου