Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

"Ποτάμι": Τριτοκοσμική συνήθεια η στάση εργασίας εν ώρα αιχμής σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ

Τα πυρά του "Ποταμιού" δέχθηκαν οι εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς για την απόφασή τους να κάνουν στάση εργασίας σε ώρα αιχμής, προκειμένου να δώσουν το παρών στις γενικές τους συνελεύσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «αυτή η τριτοκοσμική συνήθεια να στερείται η πρωτεύουσα το κύριο μέσο μεταφοράς της για περισσότερες από τρεις ώρες πρέπει επιτέλους να σταματήσει».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, «το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να πραγματοποιούν τις συνελεύσεις του συνδικαλιστικού τους οργάνου μπορεί να ασκείται εκτός των ωρών αιχμής, και με επαρκές προσωπικό ασφαλείας, ώστε και το κοινό να μην υπερταλαιπωρείται, αλλά και ο συνδικαλισμός να μην απαξιώνεται στις συνειδήσεις των πολιτών».

Το κόμμα θέτει ως παράδειγμα προς μίμηση τον ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ, όπου «οι βασικοί μέτοχοι είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι και οι συνελεύσεις γίνονται Κυριακή απόγευμα».

«Άλλωστε», καταλήγει, «στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το μετρό δε σταματά ποτέ να λειτουργεί στις καθημερινές ώρες αιχμής επειδή γίνεται η γενική συνέλευση των εργαζομένων».

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου