Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Δήμος Κύμης-Αλιβερίου: Περιμένει την άδεια για να κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία

Διατεθειμένος να μην παρανομήσει είναι ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου όσον αφορά την χρήση των δημοτικών λεωφορείων.

Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, σε αυτή την κατεύθυνση, κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους, κινούμενη πάντα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, αλλά και της νομιμότητας. 

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υ.Δ.Μ. και Ηλ. Διακυβέρνησης η μετακίνηση των Δημοτών δεν αναγνωρίζεται ως αρμοδιότητα των Δήμων και η χρήση των Δημοτικών Λεωφορείων γίνεται αποκλειστικά για την μετακίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων και μόνο για εργασίες που αφορούν το Δήμο.

Τι γίνονταν στο παρελθόν; 
Στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Κονιστρών, με Δήμαρχο τον Δημ. Παπαναστασίου, πήρε έγκριση από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για την μετακίνηση των Δημοτών στα όρια του Δήμου Κονιστρών και σε οικισμούς που δεν είχαν εξυπηρέτηση από τα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα.

Το δελτίο τύπου 
"Η απελθούσα δημοτική αρχή ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για ανανέωση της άδειας ή την επέκταση της γραμμής. Συνέχισε χωρίς καμιά έγκριση διάφορα δρομολόγια, ενώ μετέφερε παράνομα και την ποδοσφαιρική ομάδα που ανήκει στην οικογένεια του πρώην Δημάρχου, εκθέτοντας τον Δήμο σε τεράστιους κινδύνους. 

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όπως αποδεικνύεται κάθε μέρα, με το πρόσχημα ότι « με τη νομιμότητα δεν μπορείς να προχωρήσεις », είχε καθιερώσει παράνομους τρόπους λειτουργίας, σε πολλούς τομείς, ιδιαίτερα ευαίσθητους, που ενδιαφέρουν όλους τους πολίτες. Για αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να «ωθήσει» και τη σημερινή Δημοτική Αρχή σε μη νόμιμες ενέργειες για να ισχυριστεί, ότι και η νέα Δημοτική Αρχή ενεργεί όπως περίπου και η προηγούμενη. 

Όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν ελπίζουμε σύντομα, για να σταματήσει η υποκρισία και το δήθεν ενδιαφέρον, το οποίο προσπαθούν να «επιδείξουν» σήμερα ορισμένοι με θεατρικού τύπου ενέργειες."

Τονίζεται στο δελτίο τύπου του δήμου ενώ σημειώνει ότι κάνει ενέργειες να δοθούν οι αναγκαίες άδειες για τη χρήση του λεωφορείου για τη μεταφορά πολιτών.

"Άλλωστε πρέπει να θυμίσουμε ότι η άδεια που υπάρχει από το 2009, έχει την υπογραφή του σημερινού Δημάρχου, με την ιδιότητα του Νομάρχη που είχε τότε.
Αν όμως δεν δοθεί η άδεια που ζητάμε, εμείς δεν θα παρανομήσουμε σε καμιά περίπτωση, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις σε βάρος του Δήμου."0 comments:

Δημοσίευση σχολίου