Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ: Προσλήψεις ελεγκτών κομίστρου



Η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας έστω ένα μέρος των μεγάλων αναγκών σε προσωπικό που υπάρχουν στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ επιλέγει να τις καλύψει μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας προσλαμβάνοντας μόνο για 5 μήνες 200 άτομα για την θέση των ελεγκτών κομίστρου, με καθαρές αποδοχές της τάξης των 450 ευρώ το μήνα.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί με αυτό τον τρόπο ούτε να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ αλλά ούτε να προσφέρει πραγματική δουλειά σε ανέργους. Το μόνο, που θέλει είναι να κρατήσει κάποιους εργαζόμενους σε ομηρεία μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου δίνοντας τους αντί για μισθό ένα.... φιλοδώρημα. Η μαυρογιαλουρίστικη αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο! 

Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο αποκαλύπτονται ξεκάθαρα οι συνέπειες της φτωχοποίησης της κοινωνίας, που ακολουθούν με συνέπεια οι μνημονιακές κυβέρνησης, και της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, που μετατρέπουν όλους τους εργαζόμενους σε απασχολήσιμους με μισθούς πείνας. 

Όμως, ως εδώ!
Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ έχει πολλές φορές επισημάνει τις δραματικές ανάγκες της Εταιρείας. Πάντως, για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ χρειάζονται προσλήψεις με τακτικό προσωπικό, το οποίο θα αμείβεται με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θα έχει συγκροτημένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. 

Η Ένωση θα συνεχίσει αταλάντευτα να διεκδικεί να γίνουν προσλήψεις, που θα προσφέρουν πραγματική δουλειά σε ανέργους και θα βοηθούν ουσιαστικά στην ομαλοποίηση της λειτουργίας της Εταιρείας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

                                                                     H Διοίκηση



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου