Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΓΟΣΕ: Έρχονται οι οριστικές προτάσεις για το τμήμα Ρίο-Πάτρα

Η εμπλοκή λόγω της σχεδιαζόμενης υπογειοποίησης έχει καταστεί βρόχος για την ολοκλήρωση των βασικών έργων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βόρειας Πελοποννήσου.

Δύο είναι οι επικρατέστερες προτάσεις για τη διέλευση της γραμμής του ΟΣΕ από τον αστικό ιστό της Πάτρας οι οποίες να παρουσιαστούν το απόγευμα της Παρασκευής από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη προβλέπει υπέργεια γραμμή για τον Προαστιακό και μια υπογειοποιημένη για τον υπεραστικό σιδηρόδρομο. Η βύθιση θα ξεκινά στον Άγιο Διονύσιο και θα φθάνει ως το ύψος του Αγίου Ανδρέα από όπου ο υπεραστικός θα φθάνει μέχρι το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Η δεύτερη πρόταση προβλέπει επίγεια γραμμή παράλληλη με τον Προαστιακό. Και στις δύο μελέτες προβλέπεται η δημιουργία ενός μεγάλου κόμβου στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

Να θυμίσουμε πως τα έργα μέχρι τώρα φέρνουν τον σύγχρονο σιδηρόδρομο μέχρι τον Ψαθόπυργο. Το τμήμα Ψαθόπυργος-Ρίο είναι ώριμο μελετητικά και αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο 2014.

Το τμήμα Ρίο-Πάτρα είναι το τελευταίο αλλά και το προβληματικό. Η υπογειοποίηση 5χλμ είναι κοστοβόρα και ειδικά με τα σημερινά οικονομικά αλλά και τα μειωμένα κονδύλια για υποδομές δύσκολα θα το δούμε να υλοποιείται όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Στις 31 Δεκεμβρίου δημοπρατείται το έργο σκούπα Κιάτο-Ροδοδάφνη που ολοκληρώνει παλιές εργολαβίες. Υπό κατασκευή είναι από το 2012 το τμήμα Διακοπτό-Ροδοδάφνη και από τον φετινό Σεπτέμβριο το τμήμα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου