Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Άσκηση ετοιμότητας στον σταθμό του μετρό στο Ελληνικό


Άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στη μια τα ξημερώματα, στον νέο σταθμό του μετρό «Ελληνικό», με σενάριο «Φωτιά σε συρμό στη σήραγγα». 

Η άσκηση που οργάνωσε η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της εταιρείας ΣΤΑΣΥ, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την ΕΛΑΣ, έγινε στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου ασφάλειας στο υπόγειο δίκτυο. 

Στόχο είχε την ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, τη δοκιμασία της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης. 

Το σενάριο προέβλεπε ότι κατά την κίνηση επιβατικού συρμού από τον σταθμό «Αργυρούπολη» προς τον σταθμό «Ελληνικό», εκδηλώνεται φωτιά μεταξύ δευτέρου και τρίτου οχήματος. Πυκνοί καπνοί αναδύονται, κατακλύζουν τους χώρους των επιβατών και δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα. 
Κάποιοι από τους επιβάτες προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον οδηγό του συρμού μέσω του «Σήματος Κινδύνου Επιβατών», ενώ κάποιοι άλλοι επιχειρούν ν' ανοίξουν τις θύρες. Ο συρμός επιβραδύνει και τελικά ακινητοποιείται στην αποβάθρα του σταθμού «Ελληνικό» με τα δύο τελευταία οχήματα να παραμένουν εντός της σήραγγας. 

Το προσωπικό της Πυροσβεστικής καταφθάνει στον σταθμό και διαπιστώνει πυκνό καπνό και φλόγες στον συρμό. Οι πυροσβέστες ξεκινούν την κατάσβεση, τον απεγκλωβισμό των τραυματιών και τη διάσωση, ενώ καταφθάνουν τα ασθενοφόρα και προσωπικό του ΕΚΑΒ. 

Την άσκηση παρακολούθησαν ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νικ. Παπαθανάσης, ο γενικός διευθυντής λειτουργίας Νικ. Αλεξαντωνάκης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημ. Παπαγιαννίδης και ο διοικητής της ΠΔΠΥ Αττικής, υποστράτηγος Π.Σ. Αθ. Ρούμπος.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER