Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η επόμενη γενιά των έργων Μετρό στην Αθήνα: 83 σταθμοί μέχρι το 2020

Η παράδοση των 7 νέων σταθμών σε Δυτικά και Νότια Προάστια ολοκληρώθηκε και έκανε το Μετρό της Αθήνας μεγαλύτερο κατά 8 χιλιόμετρα ενώ και την μεγάλη αλλαγή της συγκοινωνίας στα Νότια Προάστια. Οι 3 γραμμές του Μετρό πλέον απλώνονται σε περιοχές που μέχρι σήμερα δεν είχαν εξυπηρέτηση πέραν των λεωφορείων και αυτό δημιουργεί νέες καλύτερες συνθήκες για την διασύνδεση των περιοχών με τον Μητροπολιτικό Σιδηρόδρομο.

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΡΟ
Η γραμμή 1 παραμένει στον διάδρομο Πειραιάς-Κηφισιά, διαθέτοντας 24 σταθμούς. Η γραμμή 2 εκτείνεται πλέον στον διάδρομο Ανθούπολη-Ελληνικό με 20 σταθμούς. Η γραμμή 3 εκτείνεται στον διάδρομο Αγία Μαρίνα-Δ.Πλακεντίας-Αεροδρόμιο με 21 σταθμούς. Αυτός θα είναι και ο κορμός του Μετρό για τα επόμενα 4 χρόνια, με 65 σταθμούς.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Αττικό Μετρό προχωρά η κατασκευή για την επέκταση της γραμμής 3 από την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο κέντρο του Πειραιά με 6 νέους σταθμούς (ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ). Μελέτες γίνονται για την επέκταση της γραμμής 2 από την Ανθούπολη στο Ίλιον με 3 σταθμούς (ΙΛΙΟΝ 1, ΙΛΙΟΝ 2, ΙΛΙΟΝ 3) ενώ περιμένουμε και την εκκίνηση των μελετών για την τελική νότια επέκταση από το Ελληνικό στη Γλυφάδα με 2 σταθμούς.

Επίσης σε προχωρημένες μελέτες είναι και το πρώτο τμήμα της νεας γραμμής 4 ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ με 9 νέους σταθμούς (ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ, ΓΑΛΑΤΣΙ, ΚΥΨΕΛΗ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ). Τέλος αναμένουμε και την υπογειοποίηση του τμήματος Φάληρο-Πειραιάς της γραμμής 1 με 1 νέο σταθμό (ΚΑΜΙΝΙΑ).

Αυτά θα είναι τα έργα Μετρό νέας γενιάς τα οποία θα τα δούμε να υλοποιούνται σταδιακά τα επόμενα χρόνια ανεβάζοντας μέχρι το 2020 το συνολικό δίκτυο της Αθήνας σε 83 σταθμούς. Συγκεκριμένα :
ΓΡΑΜΜΗ 1: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ -25 ΣΤΑΘΜΟΙ
ΓΡΑΜΜΗ 2: ΙΛΙΟΝ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ- 23 ΣΤΑΘΜΟΙ
ΓΡΑΜΜΗ 3: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ- 26 ΣΤΑΘΜΟΙ
ΓΡΑΜΜΗ 4: ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- 9 ΣΤΑΘΜΟΙ


ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ
Αν ρίξουμε μία ματιά στο πιο «μακρινό» μέλλον τα έργα του Μετρό που θα πάρουν σειρά υλοποίησης θα είναι :
1.Η επέκταση της γραμμής 1 από την Κηφισιά στην Νέα Ερυθραία (2 σταθμοί)
2.Ο νότιος κλάδος της γραμμής 4 Ευαγγελισμός-Άνω Ηλιούπολη (3 σταθμοί)
3.Η επέκταση της γραμμής 4 Ευαγγελισμός-Μαρούσι (11 σταθμοί)

ΠΗΓΗ: Ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου