Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Μετρό Αθήνας: Σε μεγάλη αναμονή για την λειτουργία για τους Νέους Συρμούς 3ης γενιάς

Η τύχη των νέων συρμών του Μετρό της Αθήνας αναζητείται. Το ypodomes.com έκανε μία αναζήτηση μεταξύ ΣΤΑΣΥ και Αττικό Μετρό για το θέμα της μη απόδοσης στην κυκλοφορία των νέων συρμών.

Η απάντηση της ΣΤΑΣΥ ήταν πως το θέμα ανήκει στην Αττικό Μετρό η οποία ανέλαβε ως φορέας υλοποίησης της προμήθειας των νέων συρμών. Οι συρμοί που έχουν αρχίσει να παραλαμβάνονται από το 2012 για να χρησιμοποιηθούν πρέπει πρώτα να παραδοθούν από την Αττικό Μετρό στη ΣΤΑΣΥ.

Αυτό προς το παρόν δεν έχει γίνει καθώς δεν έχει δοθει το τελικό οκ από την ΑΜ. Γεγονός είναι πως εδώ και μερικούς μήνες έχουν γίνει δοκιμές των νεών συρμών και οι πληροφορίες μιλούν για παράδοση τους το επόμενο χρονικό διάστημα χωρίς όμως να διευκρινίζεται το πότε.

Συνολικά έχουν παραληφθεί και οι 17 νέοι συρμοί 3ης γενιάς συρμοί που κατασκευάστηκαν στην Νότια Κορέα από την κοινοπραξία Hyundai Rotem - Hanwha (όπως και οι συρμοί 2ης γενιάς) και κόστισαν συνολικά 155 εκατομμύρια ευρώ.

Τα βαγόνια είναι πλήρως κλιματιζόμενα. Το εσωτερικό τους αναβαθμισμένο, με νέους ακτινωτούς ορθοστάτες (κάθετες μπάρες) και μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των καθισμάτων για περισσότερη άνεση. Διαθέτουν εσωτερικά σύγχρονο σύστημα πληροφόρησης επιβατών με διπλές οθόνες LCD σε κάθε βαγόνι, ηλεκτρονικούς χάρτες αντί των τυπωμένων που υπάρχουν σήμερα πάνω από τις θύρες οι οποίοι δείχνουν την κατεύθυνση του συρμού και τους επόμενους σταθμούς, κάμερες εσωτερικά και εξωτερικά των συρμών που παρέχουν στον οδηγό εικόνα του συρμού για επιτήρηση των θυρών και του εσωτερικού χώρου και ένδειξη μη λειτουργούσης θύρας για την έγκαιρη προσέγγιση των επιβατών σε άλλες θύρες.

Οι συρμοί είναι πλήρως προσβάσιμοι στα άτομα με ειδικές ανάγκες, με ειδικούς χώρους για αμαξίδια και κινούμενο σκαλοπάτι το οποίο καλύπτει το κενό συρμού – αποβάθρας.

Δείτε παρακάτω βίντεο με δοκιμαστικές διαδρομές των νέων συρμών του Μετρό της Αθήνας:



ΠΗΓΗ

Εμείς να συμπληρώσουμε, ότι το πρόβλημα έχει να κάνει μάλλον με τη μη αδειοδότηση, από την αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την ύπαρξη καμερών στο εσωτερικό των συρμών.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου