Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΟΑΣΑ «Μαύρη τρύπα» 1 εκατ. το μήνα από τα πλαστά εισιτήρια...


«Μαύρη τρύπα » ενός εκατομμυρίου ευρώ το μήνα δημιουργούν στον ΟΑΣΑ τα πλαστά εισιτήρια γεγονός που ώθησε το υπουργείο Υποδομών να εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθέσει σε σε ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας τον έλεγχο των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το ποσό που χάνει κάθε μήνα ο ΟΑΣΑ είναι υπέρογκο αν σκεφτεί κανείς ότι κάθε μήνα τυπώνονται περίπου 1 εκατ. γνήσια αστικά εισιτήρια.

Τα κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων που έχουν εξαρθρωθεί τα τελευταία χρόνια φαίνεται να μην μπορούν να λύσουν το πρόβλημα και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο βλέπει πλέον με θετικό βλέμμα την ιδιωτική φύλαξη που μπορεί να επιφέρει επιπλέον κόστος ωστόσο θα γλιτώσει τον ΟΑΣΑ τεράστιες απώλειες εσόδων.

Την σχετική ανακοίνωση για τις ιδιωτικές εταιρείες έκανε χθες ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλος μιλώντας σε Συνέδριο στην Τεργέστη με θέμα βιώσιμες Δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαδόπουλος το υπουργείο σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ θα προχωρήσει στην χρήση ανεξίτηλης μελάνης στον εξοπλισμό ακύρωσης των εισιτηρίων και θα βελτιστοποίηση το σύστημα ελέγχου με σεμινάρια εκπαίδευσης των ελεγκτών τους οποίους και θα συμπληρώσει σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εργατικής Απασχόλησης και την πρόσληψη ανέργων ως επιθεωρητών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης ανέφερε ότι με νέες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, κάρτες απεριορίστων διαδρομών και εισιτήρια θα πωλούνται αποκλειστικά από τα σημεία πώλησης των αστικών συγκοινωνιών, ενώ επεκτείνεται και η παροχή ενός (1) δωρεάν εισιτηρίου με την μορφή έκπτωσης όταν αγοράζονται 10 εισιτήρια αορίστου χρόνου.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου