Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ξυλοδαρμός επιβάτη σε όχημα της γραμμής 21: Η άλλη όψη του νομίσματος και το διαβατήριο!

Πριν μερικές μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια καταγγελία, για ξυλοδαρμό επιβάτη σε τρόλεϊ της γραμμής 21.

Εμείς σήμερα θα παρουσιάσουμε την άλλη όψη του νομίσματος, (γιατί πάντα το νόμισμα έχει δυο όψεις)

Τι δηλώνει ο οδηγός του οχήματος για το συγκεκριμένο συμβάν:

"Εκείνη την μέρα δούλευε στη γραμμή 21, κάποια στιγμή (15.00 - 15.20) στο όχημα μπήκαν ελεγκτές στη στάση ΡΟΥΦ, από τον έλεγχο που έκαναν, βρήκαν δυο επιβάτες χωρίς εισιτήριο Έλληνες, οι όποιοι άρχισαν να φωνάζουν και να παροτρύνουν τους υπόλοιπους επιβάτες να μην δείξουν τα εισιτήρια τους και να μην τα ακυρώνουν.

Εκείνη την ώρα εντοπίζουν και δυο αλλοδαπούς επιβάτες χωρίς εισιτήριο, μόλις το όχημα μπήκε στην Πειραιώς (κατεύθυνση προς Αθήνα), ο οδηγός ρώτησε τους ελεγκτές, αν ήθελαν να σταματήσει στον αστυνομικό φρουρό που υπάρχει στο υγειονομικό, μιας και η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, πήρε όμως αρνητική απάντηση και προχώρησε στη στάση.

Εκεί διαπίστωσε ότι οι διαξιφισμοί στο πίσω μέρος του οχήματος ήταν έντονοι, ακινητοποίησε το όχημα και ζήτησε από τους υπόλοιπους επιβάτες να κατέβουν και να επιβιβαστούν στο πίσω όχημα που ακολουθούσε και μετά κάλεσε την αστυνομία.

Ο επιβάτης λοιπόν που δηλώνει τον ξυλοδαρμό, αφού ο συνεπιβάτης του, απασχολούσε τους ελεγκτές, ενεργοποιεί το κόμβιο κινδύνου του οχήματος, ανοίγει την πόρτα με τα χέρια και τρέπεται σε φυγή και ένας εκ των δυο ελεγκτών τον καταδιώκει, στον πανικό του τότε επιβάτης σκοντάφτει και πέφτει."

Στην όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε, ο οδηγός δηλώνει απλός θεατής.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι πράγματι υπήρξε ξυλοδαρμός, γιατί δεν περίμενε ο εν λόγω επιβάτης την αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί και ερχόταν και το έβαλε στα πόδια; Και έρχεται τώρα 10 μέρες μετά να υποβάλει καταγγελία; Είναι τουλάχιστον ύποπτη η συμπεριφορά του!

Αυτός είχε εισιτήριο; Μπορεί να το προσκομίσει για να το αποδείξει;

ΟΧΙ βέβαια!

Όλο αυτό έγινε γιατί αυτός δεν είχε εισιτήριο και τα περί δήθεν υπεράσπισης των αλλοδαπών, είναι για να προκαλέσει τη συμπάθεια της κοινωνίας προς το πρόσωπο του!

Για όσους λοιπόν δεν γνωρίζουν: 
Για τους οδηγούς το δρομολόγιο της γραμμής 21 ΑΘΗΝΑ-ΝΙΚΑΙΑ θεωρείται το δρομολόγιο του τρόμου. Λόγω του Τμήματος Απελάσεως Αλλοδαπών που λειτουργεί στην Π. Ράλλη, οι περισσότεροι επιβάτες είναι αλλοδαποί, δεν είναι λίγα τα περιστατικά ξυλοδαρμών οδηγών που έχουν συμβεί και καταγραφεί στην συγκεκριμένη γραμμή.

Οι ελεγκτές του πρώην ΗΛΠΑΠ, δεν τολμούν να πάνε για έλεγχο στην συγκεκριμένη γραμμή!

Έχει καταντήσει ανέκδοτο μεταξύ των οδηγών, όταν ο ένας ρωτάει τον άλλο που δουλεύει και του λέει Νίκαια, τότε ο άλλος τον ρωτάει, αν έχει πάρει μαζί του διαβατήριο.

Το σωματείο του πρώην ΗΛΠΑΠ τι κάνει;
Θα έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει τα στοιχεία του συμβάντος και να κινηθεί νομικά και να μην περιμένει να βγάλει ο οδηγός το φίδι από την τρύπα.

Η πολιτεία, έδειξε άμεσα τις ευαισθησίες της, το Τμήμα Ασφαλείας κατά του ρατσισμού, κάλεσε τον οδηγό για να δώσει κατάθεση.

Γιατί για όλα φταίει ο οδηγός::: 






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου