Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Τι γίνεται με την μισθοδοσία των εργαζομένων του πρώην ΗΛΠΑΠ!

Όσοι πάσχουν από την καρδιά τους παρακαλούνται να μην διαβάσουν αυτό το άρθρο, αν παρ' όλα αυτά θελήσουν να το διαβάσουν, δεν φέρουμε καμία ευθύνη!

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά, πάρτε κανένα υπογλώσσιο αν σας βρίσκεται και απολαύστε τα χάλια των σωματείων μας... που δεν ξέρουν τίποτα!!!

Πριν μερικές μέρες, εκτός από τις βεβαιώσεις της εφορίας, πήραμε και εξοφλητικά (αρνητικών) αναδρομικών, των τριών τελευταίων μηνών του 2012 (Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος).

Άλλοι πήραν και τους τρεις μήνες (οι πιο παλιοί συνάδελφοι), άλλοι πήραν τους δυο τελευταίους μήνες και οι πιο νέοι συνάδελφοι μόνο τον Δεκέμβρη.

Τα ποσά λοιπόν που αναγράφονται σε αυτά τα εξοφλητικά είναι αθροιστικά, δηλαδή θα προσθέσετε και τα τρία ποσά και αυτομάτως θα ξέρετε τι χρωστάτε στην εταιρεία.

Δεν είναι όλα τα εξοφλητικά αρνητικά, κάποιοι θα πάρουν και λεφτά πίσω, οι νέοι επί των πλείστων συνάδελφοι.

Η συμφωνία λοιπόν λέει ότι θα μας παρακρατούνται 70 ευρώ κάθε μήνα μέχρι να ξεχρεώσουμε, προσθέστε λοιπόν το 70αρι + το ανθυγιεινό (που δεν μας δίνουν) στα λεφτά που ήδη παίρνουμε σαν προκαταβολές και αμέσως θα έχετε το πόσο που πρέπει να πάρουμε βάση του ενιαίου μισθολογίου.

Βέβαια για τους μήνες που δεν μας δίνεται το ανθυγιεινό, μην περιμένετε αναδρομικά, το 'χουν δέσει αυτό το ζήτημα.

Αυτό ισχύει μόνο για όσους έχουν αρνητικό πρόσημο στα αναδρομικά, όσοι έχουν να λαβαίνουν από την εταιρεία, θα προσθέσουν μόνο το ανθυγιεινό. Αν βέβαια κάποια στιγμή μας το δώσουν!

Πριν λίγες μέρες λοιπόν τα σωματεία απαίτησαν να δοθούν τα εξοφλητικά που μας οφείλονται, για να αποκτήσουν επιτέλους οι εργαζόμενοι μια άποψη για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Πριν προλάβουν λοιπόν να δοθούν στην μορφή που δόθηκαν τα συγκεκριμένα εξοφλητικά, σκάει και το θέμα με τη λαθρεπιβίβαση και πετούν όλοι τη μπάλα στην εξέδρα!

Ξαφνικά ξεχνούν όλοι τα οικονομικά ζητήματα και αρχίζει ένας "πόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και των συνδικαλιστών σχετικά με το αν θα πουλάει ή όχι ο οδηγός εισιτήρια, αν η επιβίβαση επιβατών θα γίνεται από την εμπρόσθια θύρα ή όχι!

Δεν συμμερίζομαι καμία από τις δύο απόψεις, γιατί και οι δυο πλευρές κάπου έχουν δίκιο και κάπου άδικο, γιατί δεν το αφήνουμε να το δούμε στην πράξη κατά πόσο είναι εφικτό και το ένα σενάριο και το άλλο;

Αυτό είναι που μας καίει τώρα; Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι πάνε να ξεπουλήσουν αλα ΤΡΑΙΝΟΣΕ τις γραμμές φιλέτο στον ιδιώτη και τα ΚΤΕΛ, όπως ξεπούλησαν και την τουριστική γραμμή και μας έχουν μείνει αμανάτι τα τέσσερα λεωφορεία

Δεν είδα κανένα συνδικαλιστή να νοιάζεται, γιατί αν νοιάζονταν θα ρωτούσαν κάτι πολύ απλό, γιατί απαγορεύεται στην ΟΣΥ να δρομολογήσει τα συγκεκριμένα λεωφορεία στην τουριστική γραμμή;
Ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπουν στον ΟΑΣΘ να έχει την τουριστική γραμμή της Θεσσαλονίκης (καλά κάνουν και την έχουν). Αλλά ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους και όχι κατά περίπτωση!!!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου