Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών: Αστυνομικός προσπάθησε να εμποδίσει το μοίρασμα ανακοινώσεων στο σταθμό του Μετρό στη Δάφνη

Την προσπάθεια να διωχθούν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ γιατί το πρωί της Δευτέρας 12 Μάρτη μοίραζαν ανακοίνωση έξω από το σταθμό του Μετρό στη Δάφνη, με στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο για τις αντιλαϊκές συνέπειες της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «ο αστυνομικός που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σταθμό όχι μόνο ζήτησε να σταματήσει το μοίρασμα ανακοινώσεων γιατί ορισμένοι τις πετάνε και υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει κάποιος (!) αλλά επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο απαίτησε όσους μοίραζαν την ανακοίνωση να τον ακολουθήσουν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων». 

Κάτι που τελικά δεν έγινε μετά την αντίδρασή τους και την επιτόπου παρέμβαση του Χρήστου Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, αλλά και τηλεφωνικά στο γενικό γραμματέα υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δ. Αναγνωστάκη.

«Η ενέργεια του αστυνομικού -σημειώνει η Γραμματεία- δεν είναι ένα μεμονωμένο ή και τυχαίο περιστατικό. Είναι απόρροια των πολιτικών που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την περαιτέρω απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, και η οποία περνά μέσα από το διαρκές τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτές και θα επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ τα λαϊκά στρώματα. 

Στην κατεύθυνση αυτή σχεδιάζει την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων καταστολής για εργαζόμενους και επιβάτες από την κρατική αστυνομία ή ιδιωτικές εταιρείες security, νέες αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων βάσει χρονοαπόστασης που θα διανύει ο επιβάτης, ένα μέτρο που θα διευκολύνει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Με αφορμή το περιστατικό λέμε "λάθος πόρτα χτύπησαν". Δεν πρόκειται να μας σταματήσουν ούτε οι διώξεις ούτε η καταστολή. Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα συνεχίσουμε σε κάθε συνθήκη τη δράση μας για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στον κλάδο και του συνόλου των εργαζομένων ενάντια στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους. Στην πάλη για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε». 

Την παρεμπόδιση της εξόρμησης καταγγέλλει και η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου
Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου, καταγγέλλει τη ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ και την υπεύθυνη της εταιρίας στο σταθμό της Δάφνης, η οποία με τη συνδρομή αστυνομικού προσπάθησαν με διάφορα προσχήματα να αποτρέψουν κινητοποίηση συνδικαλιστών της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Επιτροπής Μπραχαμίου ενάντια στη θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Νομίζοντας ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν, ο αστυνομικός έφτασε στο σημείο να κρατήσει τις ταυτότητες δύο εργαζομένων και ενός συνταξιούχου για εξακρίβωση στοιχείων, αν και ποτέ δεν έκρυψαν την ιδιότητά τους, ενώ τους απείλησε και με προσαγωγή! Μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη και της ΔΑΣ-ΟΑΣΑ, το περιστατικό έλαβε τέλος.

Είναι ολοφάνερο ότι η κεντρική πολιτική γραμμή που ακολουθούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ και άλλα κόμματα μαζί με την ΕΕ έχει στόχο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, των μονοπωλίων. Γι’ αυτό θέλουν να καταργήσουν δικαίωμα της ελεύθερης, ανώνυμης μετακίνησης των επιβατών, με αποτέλεσμα να εκτίθεται επικίνδυνα η κοινωνική δραστηριότητα και η ιδιωτική ζωή τους. Παράλληλα, προετοιμάζεται το έδαφος, στο όνομα της κερδοφορίας, με εργαλείο το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για την αύξηση της τιμής του κομίστρου, όπως και τη μείωση ή και κατάργηση δρομολογίων, αφού αυτά θα εξαρτώνται από την απόσταση της διαδρομής και τον αριθμό των επιβατών αντίστοιχα. Γι’ αυτό θέλουν «σιγήν ιχθύος» μέσα κι έξω από τους χώρους εργασίας!

Η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν για:
  • Να μην εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο, να μη κλείσουν οι μπάρες, για μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%, για δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, μαθητών, σπουδαστών, ΑμεΑ, συνταξιούχων, για πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των αστικών συγκοινωνιών από τον κρατικό προϋπολογισμό, για φθηνή, συχνή, αξιόπιστη συγκοινωνία που να καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης του λαού της Αττικής.
  • Σ.Σ.Ε με μισθούς στα προ κρίσης επίπεδα για όλους, κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό.
Η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου καλεί:
  • Στην ενημερωτική σύσκεψη για τις ΣΣΕ την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 7μμ στην αιθ. της Ένωσης ΕΒΕ, Πηλέως 56 και
  • Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις ΣΣΕ, την Τρίτη 20 Μάρτη στις 6.30μμ στην Ομόνοια. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου