Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Τα νέα μέτρα του ΟΑΣΑ, για να εξαλειφθεί το φαινόμενο των καμμένων τρόλλεϋ

Επιτέλους μέτρα για τα τρόλλεϋ: Τους έβαλαν πινακίδες «Προσοχή Εύφλεκτον». Με αυτές τις επιγραφές ο ΟΑΣΑ πιστεύει ότι θα μειωθούν τα κρούσματα πυρκαγιών στα εύφλεκτα τρόλλεϋ. 

«Μια σπίθα μπορεί να φέρει την καταστροφή». Με αυτό το σλόγκαν ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στον κίνδυνο ανάφλεξης των τρόλλεϋ. Μια προειδοποίηση που συνοδεύεται από μια σειρά συστάσεων. 

Για παράδειγμα οι επιβάτες θα πρέπει να προσέχουν: 
  • Να μην κουβαλάνε μαζί τους εύφλεκτα αντικείμενα. 
  • Να μην χρησιμοποιούν κινητά όπως κάνουν και στα βενζινάδικα. 
  • Να μην καίνε μέσα στα τρόλλεϋ ξερά χόρτα ή σκουπίδια. 
  • Και οι περαστικοί να προσέχουν να μην πλησιάζουν τα οχήματα κρατώντας αναμμένα τσιγάρα, πυρσούς ή να κάνουν μπάρμπεκιου κοντά τους.
Παράλληλα σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ειδικό σώμα Τρόλλεϋ-πυροσβεστών.

Μόλις κάποιος αντιληφθεί ότι ένα τρόλλεϋ παίρνει φωτιά - ιδιαίτερα τον Αύγουστο που είναι ακόμα πιο αυξημένος ο κίνδυνος λόγω των μελτεμιών - θα πρέπει να τους καλεί αμέσως σε συγκεκριμένο τριψήφιο νούμερο.

Τέλος ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι όλα τα καμένα τρόλλεϋ θα κηρυχθούν αναδασωτέα και δεν θα αποχαρακτηρισθούν ως οχήματα προκειμένου κάποιοι επιτήδειοι να τα εκμεταλλευθούν και να τα μετατρέψουν σε μεζονέτες…

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΠΗΓΗ: protagon.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου