Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Μετρό Αθήνας: Γερνάνε χωρίς συντήρηση οι σταθμοί, εικόνες απαξίωσης στους συρμούς


Αλλάζει σιγά αλλά οδυνηρά η εικόνα στο δίκτυο Μετρό της Αθήνας. Το "καμάρι" των Αθηναίων γερνάει με γρήγορους ρυθμούς και οι τακτικοί επιβάτες γίνονται μάρτυρες αυτού του γεγονότος.

Στους κεντρικούς και πιο πολυσύχναστους σταθμούς μπορεί κανείς να δει τους τοίχους να μαυρίζουν στα περισσότερα σημεία. 

Στις αποβάθρες του σταθμού ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ στο επίπεδο της γραμμής 3 οι τοίχοι πλέον είναι μαύροι. Εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζουν και πολλοί άλλοι σταθμοί με εξαίρεση την καθαριότητα η οποία εξακολουθεί να είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Εδώ και λίγο καιρό παρατηρείται πλέον το φαινόμενο των βανδαλισμένων συρμών στις γραμμές 2 και 3 που ανοίγει το ζήτημα της ικανής φύλαξης τους. Σε κάποιους συρμούς έχουν εντοπιστεί γκράφιτι στα παράθυρα, κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε γίνει.

Επίσης σε κάποια παράθυρα μπορεί κανείς να δει συνθήματα με τη γνωστή μέθοδο του "ξυσίματος" που αποτελεί σοβαρή ζημία για το συρμό αλλά και για την εμφάνιση που οι Αθηναίοι έχουν συνηθίσει.

Καθημερινό φαινόμενο πλέον αποτελεί και η επαιτεία μέσα στους συρμούς σχεδόν όλη την ημέρα. Με τη φύλαξη των σταθμών να είναι πρακτικά ανύπαρκτοι, η επαιτεία έχει "εγκατασταθεί" μόνιμα. Η απαξίωση των συρμών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τα προβλήματα που παρουσιάζει σήμερα το δίκτυο του Μετρό αποτελεί ένα καμπανάκι για το αύριο. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η άθλια εικόνα των συρμών της γραμμής 1 δεν θα αργήσει να μεταφερθεί στις 2 υπόγειες γραμμές της Αθήνας ενώ επείγουσα είναι μία πρωτοβάθμια συντήρηση για την βελτίωση της εικόνας των σταθμών που χάνουν συνεχώς την αίγλη τους. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου