Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας - Μειωμένα τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Αναστέλλεται από 17/3 και έως το τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ενώ με ρυθμούς Σαββατοκύριακου κινούνται τα μέσα μεταφοράς στην πρωτεύουσα. 

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΑ προχώρησε από τη Δευτέρα 16/3 στην εφαρμογή ειδικού προγράμματος δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι οδηγοί.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, με στόχο την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, το έκτακτο πρόγραμμα λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη την μείωση κατά 50% της κίνησης των επιβατών που έχει σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα.

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics, την ιστοσελίδα της τηλεματικής, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ συστήνει στους επιβάτες την ελαχιστοποίηση των εγχρήματων συναλλαγών και τη χρήση καρτών στα εκδοτήρια, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού. 

Παράλληλα, αναστέλλεται η εφαρμογή του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλλεϋ, απόφαση που έλαβε η διοίκηση του ΟΑΣΑ μετά από αίτημα των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται, πως ήδη ο ΟΑΣΑ έχει εντατικοποιήσει τα μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού διενεργώντας πρόσθετες απολυμάνεις από εξειδικευμένα συνεργεία με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων για την προστασία επιβατικού κοινού και εργαζομένων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

ΠΗΓΗ: athina984.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου