Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Σπανάκης: Να επαναλειτουργήσει το Τραμ από και προς το Σύνταγμα για την εξυπηρέτηση των Νοτίων Προαστίων

Tην άμεση επαναλειτουργία του Τραμ από και προς το Σύνταγμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Νοτίων Προαστίων, ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών.

«Η διακοπή των δρομολογίων του Τραμ στο τμήμα από τη στάση Κασομούλη στο Νέο Κόσμο έως το Σύνταγμα, έγινε στις 19 Οκτωβρίου 2018, μετά από την έκτακτη συνέντευξη τύπου που είχαν παραχωρήσει ο τότε Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης και η τέως Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τους, η αναστολή λειτουργίας θα ήταν προσωρινή και θα γινόταν για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης της υπόγειας κοίτης του Ιλισού», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σπανάκης και συμπληρώνει: 

«Δεκαέξι μήνες μετά την «προσωρινή» διακοπή τους, τα δρομολόγια του Τραμ από και προς το Σύνταγμα δεν πραγματοποιούνται, με συνέπεια την καθημερινή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

Τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία υφίστανται οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των περιοχών Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Άλιμος, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Τζιτζιφιές, Ελληνικό, Νέος Κόσμος, Βούλα, Νέο Φάληρο, οι οποίοι για να μετακινηθούν από και προς το Κέντρο της Αθήνας, είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν δύο και τρία μέσα συγκοινωνίας προκειμένου να φτάσουν στις εργασίες και στις κατοικίες τους».

Ο κ. Σπανάκης ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς για το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας του Τμήματος Στάση Κασομούλη - Σύνταγμα και ζητάει την ενίσχυση των Νοτίων προαστίων με πρόσθετες express λεωφορειακές γραμμές προκειμένου να μειωθεί η ταλαιπωρία του συγκεκριμένου επιβατικού κοινού. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου