Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Θεσσαλονίκη: «Εικόνες ντροπής και κίνδυνοι ατυχημάτων σε λεωφορεία ΟΑΣΘ»

Σε ανοιχτή σύσκεψη φορέων, σωματείων, πολιτών για τον ΟΑΣΘ καλεί τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 18:30 η Πρωτοβουλία Εργαζομένων - Φοιτητών - Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: 
«Απάνθρωπος συνωστισμός, ατέλειωτες καθυστερήσεις, υπέργηρα κι επικίνδυνα λεωφορεία, βλάβες, σπασμένα τζάμια, ωτοστόπ… Εικόνες ντροπής και κίνδυνοι ατυχημάτων που χειροτερεύουν κάθε μέρα! 

Αδύνατον να μετακινηθείς σαν άνθρωπος στη δουλειά σου, στο σπίτι σου, στη σχολή σου ή σε ένα κέντρο υγείας. Κυβερνήσεις και διοικήσεις τόσα χρόνια έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ μας εύχεται «Καλό Πάσχα» μιλώντας για μεταχειρισμένα λεωφορεία σε 4-5 μήνες (!). 

Η πραγματικότητα προβλέπεται ακόμη χειρότερη! Για να μη μιλήσουμε για το πόσα οχήματα καταρρέουν κάθε μέρα. 

Παραχωρούνε δεκάδες γραμμές στα ΚΤΕΛ που όχι μόνο δεν απαντάνε στο πρόβλημα της συχνότητας των δρομολογίων, αλλά μεγαλώνουν τους κινδύνους να αυξηθούν τα εισιτήρια. 

Εδώ και τόσα χρόνια δεν ανανεώνουν το στόλο, κρατάνε τον «ασθενή ΟΑΣΘ» στην εντατική με «μπαλώματα», μας ζητάνε υπομονή γιατί εργάζονται για το ξεπούλημα του οργανισμού την ώρα που εμείς αγανακτούμε κάθε μέρα. Μας εμπαίζουν κατάμουτρα!

Οι ιθύνοντες και οι δημοτικές αρχές, τόσο τρέμουν τις δίκαιες διαμαρτυρίες του κόσμου της πόλης, που την Τετάρτη 11/12 κάλεσαν την αστυνομία (!) στο δήθεν «ανοιχτό προς τους πολίτες» δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του ΟΑΣΘ! 

Άνοιξαν τσάντες, ζήτησαν ταυτότητες, απαγόρεψαν την είσοδο και επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν όποιον διαμαρτύρεται!

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, νέος, συνταξιούχος, κάτοικος αυτής της πόλης δεν πρέπει να ανεχτεί ούτε μέρα παραπάνω αυτή την άθλια κατάσταση!
  • Να προχωρήσουμε σε νέες κινητοποιήσεις! 
  • ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ!
  • Να έρθουν τώρα καινούρια λεωφορεία!
  • Να αυξηθούν άμεσα τα δρομολόγια σε όλες τις γραμμές!
  • Να σταματήσει το ξεπούλημα του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ!
  • Η ασφαλής, φθηνή και ανθρώπινη μετακίνηση στην πόλη είναι λαϊκό δικαίωμα!
Δικαιούμαστε δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, μαθητές, ανέργους, συνταξιούχους κι εργαζόμενους που μετακινούνται από και προς το χώρο δουλειάς» 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου