Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Απόσυρση και έρευνα από το Μεταφορών για την καμπάνια των εκτρώσεων στο Μετρό

Την άμεση αντίδραση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προκάλεσε η καμπάνια που ξεκίνησε να προβάλλεται στο Μετρό της Αθήνας από το κίνημα που τιτλοφορείται «Αφήστε με να ζήσω!» και μοιάζει να εντάσσεται σε μια ευρύτερη επικοινωνιακή εκστρατεία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, με αφορμή και την αμφιλεγόμενη Ημέρα Αγέννητου Παιδιού που όρισε το περασμένο καλοκαίρι η Ιερά Σύνοδος, ακολουθώντας ακριβώς τότε το σχετικό αίτημα της συγκεκριμένης οργάνωσης - η ίδια λέει πως τη στηρίζουν «19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών» και η «Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος» (ΑΣΠΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com κατόπιν εντολής του υπουργού ΥΠΟΜΕ κ. Καραμανλή, θα αποσυρθούν άμεσα οι συγκεκριμένες αφίσες καθώς όπως άφησε να εννοηθεί πηγή του υπουργείου, πρόκειται για καμπάνια που δεν έχει ούτε την έγκριση ούτε την αποδοχή του υπουργείου αλλά και της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το πως φτάσαμε να ανέβει μία τέτοια αμφιλεγόμενη καμπάνια. 

Όπως μάλιστα σημειώνουν από το ΥΠΟΜΕ, δεν θα αφήσουν τόσο ευαίσθητα κοινωνικά θέματα που μπορεί να θίγουν κομμάτια της κοινωνίας, να γίνουν αφορμή για προπαγανδιστικούς ή άλλους λόγους μέσω των αστικών συγκοινωνιών. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου