Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Στην ΟΣΥ δεν έχει μπει «τέρμα» στα βολέματα...

Η ΟΣΥ είναι ένας πολύπαθος οργανισμός με σωρεία προβλημάτων. Η έλλειψη προσωπικού, αλλά και τα ακατάλληλα για χρήση οχήματα, καθιστούν τις συγκοινωνίες επιεικώς απαράδεκτες για τους πολίτες και τις εργασιακές συνθήκες άθλιες για το προσωπικό της ΟΣΥ.

Κι ενώ θα περίμενε κάποιος πως ο νυν διευθύνων σύμβουλος Γ. Γλυκός (ο οποίος ανέλαβε επί υπουργίας Χρ. Σπίρτζη, το 2017) θα μεριμνούσε και θα προέβαινε σε ενέργειες, έστω στο παραένα της θητείας του, ώστε να επιδείξει, ως απερχόμενος το έργο του... εκείνος επιλέγει την "τακτοποίηση" δικών του ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και έγγραφα που έχουν φτάσει στα χέρια μας, ξεκίνησε, πριν από ένα χρόνο και συνεχίζει, το έργο "αποκατάστασης" οικείων του εργαζομένων, γνωρίζοντας πως σύντομα θα παρέδιδε τη "σκυτάλη" του ΟΣΥ στη νέα διοίκηση.

Αναλυτικότερα:

* Ο οδηγός του προήχθη σε σταθμάρχη

* Στη γραμματέα του ανατέθηκαν καθήκοντα Προϊσταμένης στο τμήμα Συμβάσεων της Δ/σης προμηθειών. Εδώ, να σημειωθεί το τραγικό της εν λόγω αποφάσεως. Η συγκεκριμένη κυρία αναφέρεται ως "προϊσταμένη τμήματος", χωρίς όμως να προσδιορίζεται σε ποιο τμήμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν "προϊσταμένη του εαυτού της", αφού εκτελούσε χρέη γραμματέως του Γ. Γλυκού.

* Ο οδηγός της νυν προέδρου Ζ. Γεωργίου, τον Φεβρουάριο 2018, έγινε διοικητικός υπάλληλος και μετατάχθηκε στη Δ/ση Οικονομικών υπηρεσιών.

Από το προσωπικό κίνησης τρία άτομα μετατάχθηκαν στο διοικητικό προσωπικό. Στη συνέχεια, ένας εξ αυτών προήχθη στη Δ/ση Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου στη Δ/ση Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ ένας άλλος ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή.

Ο δεύτερος, με αίτησή του, αρνήθηκε τη θέση (σύμφωνα με τις πηγές υπήρξαν αντιδράσεις από ομοϊδεάτες συναδέλφους) και την επόμενη ημέρα ανέλαβε χρέη τμηματάρχη.

Φαίνεται, όμως, πως λίγο πριν αλλάξει η διοίκηση, άλλαξε γνώμη και ο συγκεκριμένος κύριος. Έτσι, στις 29 Νοεμβρίου ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή στη Δ/ση Συγκοινωνιακού έργου.

Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, παρατηρείται οφθαλμοφανής καταπάτηση του κανονισμού, καθώς στην παράγραφο 7 του Άρθρου 17 αναφέρεται ρητά πως υπάλληλος που παραιτείται και ανεξάρτητα από τους λόγους παραίτησης, στερείται του δικαιώματος επιλογής του σε θέση προϊσταμένου οργανωτικής μονάδας για τρία έτη.

Πρόκειται για συμβάντα, που μόνο τυχαία δεν είναι, ωστόσο το ερώτημα που γεννάται είναι τι σκοπεύει να κάνει το αρμόδιο υπουργείο γι' αυτά...

Η κυβέρνηση άλλαξε τον περασμένο Ιούλιο και -αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί- δε μπορούμε να χρεώνουμε στην προηγούμενη όσα γίνονται επί της σημερινής!

Η κοινωνία περιμένει στη γωνία (και το απέδειξε στην περίπτωση Διαματάρη) να μπει "τέρμα" σε ρουσφετολογικής φύσεως "βολέματα", διορισμούς και μετατάξεις. Η ανοχή της σε τέτοιου είδους φαινόμενα έχει εξαντληθεί! 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου