Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΟΑΣΘ και μετρό στην πρώτη συνάντηση Καραμανλή με την ηγεσία του ΟΣΕΘ

Σε φουλ ρυθμούς μπαίνει από σήμερα η νέα διοίκηση του ΟΣΕΘ (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης) η οποία τοποθετήθηκε επισήμως την περασμένη Πέμπτη με τη δημοσίευση της σχετική υπουργικής απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. 

Θυμίζω ότι το ηγετικό δίδυμο συγκροτούν ο πολιτικός μηχανικός και διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών, Γιάννης Καλογερούδης στη θέση του προέδρου και ο συγκοινωνιολόγος, Γιάννης Τόσκας στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ήδη, όπως πληροφορούμαι, οι δυο τους συναντήθηκαν και έκαναν έναν πρώτο σχεδιασμό για τις πρώτες άμεσες πρωτοβουλίες τις οποίες θα πρέπει να αναλάβει ο ΟΣΕΘ. 

Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, οι κ. Καλογερούδης και Τόσκας είχαν συνεργασία και με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με τον οποίο συναντήθηκαν στις Σέρρες. 

Εκεί τέθηκαν οι δύο πιο επείγουσες προτεραιότητες που είναι η άμεση ανάταξη του ΟΑΣΘ και ο σχεδιασμός για την επέκταση του δικτύου μετρό.

Οι Καλογερούδης και Τόσκας θα εγκατασταθούν σήμερα στα γραφεία του Οργανισμού όπου θα έχουν μια πρώτη γνωριμία με τα στελέχη του ΟΣΕΘ. 

Ο κ. Τόσκας θα έχει μάλιστα την ευκαιρία να ξανασυναντηθεί με κάποιους παλιούς γνώριμους καθώς ορισμένοι, λίγοι είναι αλήθεια, από τους συνεργάτες του ΟΣΕΘ, ήταν και στο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών όπου ο νυν διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ είχε διατελέσει πρόεδρος επί σχεδόν πενταετία.

Εκείνο πάντως το οποίο απασχολεί περισσότερο το υπουργείο, τον ΟΣΕΘ και φυσικά τον ΟΑΣΘ, είναι να υπογραφεί επιτέλους η σύμβαση με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για την εκχώρηση άλλων 26 λεωφορειακών γραμμών ώστε, αφού πάρει το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να αρχίσει να υλοποιείται, σταδιακά από το τέλος Γενάρη, αρχές Φλεβάρη. 

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, γίνεται προσπάθεια η σύμβαση να υπογραφεί εντός της εβδομάδας.

Θυμίζω ότι το θέμα των αστικών συγκοινωνιών θα συζητηθεί ξανά την προσεχή Τετάρτη, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. 

Εκεί, τόσο η διοίκηση του ΟΑΣΘ όσο και αυτή του ΟΣΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους σχεδιασμούς τους, κεντρική επιδίωξη των οποίων είναι η αύξηση του στόλου των λεωφορείων προκειμένου να υπάρξει βελτίωση της συγκοινωνίας. 

Με αφορμή τη συζήτηση της Τετάρτης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της ηγεσίας του ΟΣΕΘ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου