Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: «Προκλητική» η αύξηση των προστίμων στα λεωφορεία ΟΑΣΘ

Κάλεσμα σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ απευθύνει η Πρωτοβουλία Εργαζομένων - Φοιτητών - Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας παράλληλα ως «προκλητική» την αύξηση των προστίμων στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, σε μία περίοδο που όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση «δοκιμάζονται καθημερινά οι αντοχές» των επιβατών.

Η νέα διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί στα γραφεία του ΟΑΣΘ τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 11:00, όπου θα κατατεθούν τα αιτήματα της Πρωτοβουλίας στον κ. Σκόδρα ζητώντας την άμεση υλοποίησή τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: 
«Ολοκληρώθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ για την άθλια κατάσταση με τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. 

Σε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, κ. Σπανό, η Πρωτοβουλία κατέθεσε τα αιτήματά των επιβατών της πόλης για άμεση αγορά νέων λεωφορείων, αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές, ανθρώπινη, φτηνή ασφαλή μετακίνηση, ζητώντας να σταματήσει το ξεπούλημα του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, που όχι μόνο δε λύνει το θέμα της συχνότητας των λεωφορείων, αλλά εγκυμονεί κινδύνους για αυξήσεις στα εισιτήρια.

Στη συνάντηση ακούσαμε ότι «όπως κι αν έχουν τα πράγματα, δεν είναι δυνατόν να έρθουν νέα λεωφορεία σε λιγότερο από 2 χρόνια» (!!). 

Τι να τα κάνουμε λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα και τη «συγνώμη» του κ. Σκόδρα όταν η αθλιότητα που βιώνουμε καθημερινά μαθαίνουμε κατά πρόσωπο ότι δεν θα ‘χει τέλος; 

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση να αγοραστούν λεωφορεία και να πάψει αυτή η απελπιστική κατάσταση με τη συγκοινωνία, όσο δείχνουμε ανοχή. 

Γι’ αυτό καλούμε το λαό της πόλης να ξεσηκωθεί και να συμμετέχει ενεργά στις συγκεντρώσεις, και στις διαμαρτυρίες για το θέμα της μετακίνησης. Εκεί είναι η δύναμή μας, έτσι μόνον θα έχουμε αποτέλεσμα.

Καταγγέλλουμε τον πολλαπλασιασμό των προστίμων σε βάρος του λαού της Θεσσαλονίκης που μετακινείται σε απάνθρωπες συνθήκες, με καθημερινά ατυχήματα, λιποθυμίες, σπασμένα τζάμια και καταρρεύσεις οχημάτων. 

Η επιχείρηση αύξησης των εισπράξεων του ΟΑΣΘ μέσω των προστίμων, την ώρα που δοκιμάζονται καθημερινά οι αντοχές μας, είναι τουλάχιστον ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ.

Καταγγέλλουμε την παρεμπόδιση της δίκαιης διαμαρτυρίας μας στην αφετηρία της γραμμής 10 στο σταθμό του ΟΣΕ, όπου επιχειρήσαμε να αναρτήσουμε πανό στο λεωφορείο με σύνθημα «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ, ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ». 

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ επιχείρησε να μας τρομοκρατήσει, σταματώντας το λεωφορείο, κατεβάζοντας τον κόσμο και καλώντας την αστυνομία. 

Η προσπάθειά τους να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιδρά δε θα περάσει. Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και ζητάμε το αυτονόητο. Με την καταστολή δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν περισσότερο.

Καλούμε όλο τον κόσμο της πόλης να συμμετέχει μαζικά στη νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 11:00πμ, όπου θα καταθέσουμε τα αιτήματά μας στον κ. Σκόδρα ζητώντας την άμεση υλοποίησή τους». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου