Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Καθυστερήσεις μέχρι ξύλου σε μετρό και ηλεκτρικό...

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει πρόσκαιρα από χθες στο μετρό, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας με την κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, που προκάλεσε, όμως οι σοβαρές καθυστερήσεις είναι που απασχολούν καθημερινά το τελευταίο διάστημα το επιβατικό κοινό.

Από τον Οκτώβριο και μετά οι καθυστερήσεις δρομολογίων τόσο στο μετρό, όσο και στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) είμαι μεγάλες και ανεξήγητες για την εποχή. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι συρμοί στο μετρό σε ώρες αιχμής περνούν κατά μέσο όρο, ανά 7 έως 9 λεπτά, ενώ παλαιότερα η διέλευσή τους ήταν ανά 3λεπτο. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η καθυστέρηση πλησιάζει το 15λεπτο!

Αποτέλεσμα των καθυστερήσεων είναι ο συνωστισμός των επιβατών και στις αποβάθρες και στα βαγόνια, τα οποία γεμίζουν ασφυκτικά.

Η πέραν του κανονικού αναμονή και η «σαρδελοποίηση», προκαλούν εντάσεις και εκνευρισμούς. Οι «μάχες» για το ποιος θα προλάβει να μπει στον συρμό είναι συνηθισμένες και ενίοτε κατά κυριολεξία.

Για παράδειγμα το πρωί της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου επιβάτες του μετρό έπαιξαν ξύλο για μια θέση στο τραίνο! 

Μάρτυρας δημοσιοποίησε το επεισόδιο ανεβάζοντας στο facebook βίντεο και φωτογραφίες μέσα από ένα βαγόνι, όπου διακρίνεται ένας άνδρας με ανοιγμένη μύτη (φωτο) και αίματα στο πάτωμα. 

Η γυναίκα εξήγησε σε σχόλιό της ότι το επεισόδιο έγινε επειδή: «το μέτρο αργούσε υπερβολικά, ο κόσμος που περίμενε ήταν αμέτρητος και η κατάσταση ήταν ασφυκτική».

Εξηγήσεις βεβαίως, καλούνται να δώσουν οι αρμόδιοι πρωτίστως, αφού η κατάσταση παραμένει απαράδεκτη. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου