Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα για κακοδιαχείριση στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ

Προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διεξάγεται τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και θυγατρικών εταιρειών.

Η έρευνα διενεργείται έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε σχετικά με κακοδιαχείριση στο Συνδικάτο κατά το παρελθόν. 

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ήδη από το γραφείο του εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν περισσότερα για την υπόθεση, ενώ φέρεται να έχουν ζητηθεί στοιχεία και διευθύνσεις πρώην συνδικαλιστών του Συνδικάτου.

Η έρευνα κινείται σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr γύρω από ένα πρόστιμο ύψους 179.000 ευρώ που είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ στο Συνδικάτο το 2014 έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε. 

Το πρόστιμο φέρεται να πληρώθηκε σε δόσεις. Ωστόσο ουδέποτε μέχρι και την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς είχαν αναζητηθεί τυχόν ποινικές ευθύνες για όσους ευθύνονται για τις φορολογικές παραβάσεις που διαπίστωσε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ και ειδικότερα για παράνομα παραστατικά που φέρονται να ανευρέθηκαν κατά τον έλεγχο των επιθεωρητών του ΣΔΟΕ.

Δεν αποκλείεται πάντως η εισαγγελική έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα τα οποία ψιθυρίζονται στο εσωτερικό του Συνδικάτου. 

Ζητήματα που έχουν να κάνουν με έλλειμμα στο ταμείο το οποίο «κληροδοτείται» από διοίκηση σε διοίκηση εδώ και αρκετά χρόνια, ή με χρήματα τα οποία είχαν δοθεί για ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ασφαλιστική εταιρεία που στη συνέχεια βάρεσε «κανόνι». 

Σε κάθε περίπτωση η εισαγγελική έρευνα θα δείξει εάν έχει συμβεί έκνομο και αν έχουν υπάρξει φαινόμενα κακοδιοίκησης.

Η παρέμβαση εισαγγελέα έχει απασχολήσει και συνδικαλιστικές παρατάξεις του Συνδικάτου κάποιες εκ των οποίων έχουν εκδώσει και ανακοινώσεις. 





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου