Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

K. Χρυσόγονος: Παράνομη η σύμβαση ΟΑΣΘ - ΚΤΕΛ

Στον «αέρα» βρίσκεται η παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, υποστηρίζει ο διακεκριμένος συνταγματολόγος, Κώστας Χρυσόγονος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM και την εκπομπή «Διπλός ελληνικός» με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογου, ο κ.Χρυσόγονος, που κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για τη σύμβαση από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, είπε πως αυτή αντίκειται στο ευρωπαϊκό δίκαιο και η Ελλάδα κινδυνεύει με πρόστιμο.

Δεν χρειάζεται μάλιστα οι εργαζόμενοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος, μπορούν να κάνουν προληπτικό έλεγχο και αν διαπιστωθεί παραβίαση της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να βγει «κόκκινη κάρτα» για το έργο ή ακόμη και η Ελλάδα να πληρώσει πρόστιμο, αν προχωρήσει στην υλοποίησή του, επισημαίνει ο κ. Χρυσόγονος.

Οι μόνοι λόγοι, συμπληρώνει, για τους οποίους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπει παραχώρηση δημόσιου έργου σε ιδιώτες, είναι η παραχώρηση αυτή να είναι πολύ περιορισμένη, ή να μην εκτελείται καθόλου το δημόσιο έργο τη χρονική στιγμή της σύμβασης. 

Καμία όμως από αυτές τις συνθήκες δεν συντρέχει στην περίπτωση του ΟΑΣΘ και έτσι θεωρείται βέβαιο για τον κ. Χρυσόγονο, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την εκτέλεσή της.

Η σύμβαση, που υπεγράφη τον περασμένο Μάιο, αφορούσε μόνο 6 γραμμές του ΟΑΣΘ και εκτιμάται, ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με την επικείμενη, που αφορά 26 γραμμές, παρόλο, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να την «περάσει» ως συνέχεια ή επέκτασή της. 

ΠΗΓΗ: thestival.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου